Καρναβάλι και Καθαρά Δευτέρα με άνοδο θερμοκρασίας και αίθριο καιρό

Βαροµετρικό χαµηλό µε επίκεντρο την Τουρκία αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή το Σάββατο.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά µέτριοι 4 µποφόρ για να καταστούν σύντοµα ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά ταραγµένη και αργότερα στα δυτικά και βόρεια κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόµενα αναµένεται να εξασθενίσουν. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
 
Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυµανθεί πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 39 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει ότι το Υπ. Εργασίας δεν αποδέχτηκε αίτημα για επίσπευση πληρωμής συντάξεων Μαΐου
Νίκος Τορναρίτης για Μακαρίου: «Η εικόνα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες»
Η Κύπρος παρέλαβε σκυτάλη για φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Accept Κύπρου-Συνθήματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε εκδήλωση
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
Το νέο σχίσμα των πιστών, ο κλάδος ελαίας με αστερισκό του Αρχιεπισκόπου και η κρίσιμη απόφαση του Τυχικού
Μετά το μπέρδεμα στο Lady’s Mile ξεκινά η συνεργασία των αρμοδίων-Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις παραλίες
Έντονος προβληματισμός για τις φωτιές στα σχολεία-Συνεχίζεται η εγκατάσταση καμερών
Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Μαρτυρίες γυναικών για το τραύμα της εισβολής στην Κύπρο θα ακούσει επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου