Μπιλ Γκέιτς για κορωναϊό: Είναι η πανδημία του αιώνα, πρέπει να επενδυθούν δισεκατομμύρια
15:02 - 29 Φεβρουαρίου 2020

Θα πρέπει οι κυβερνήσεις αλλά και ο ιδιωτικός τομέαςνα επενδύσουν δισεκατομμύρια για να αντιμετωπίσουν αυτό που ο δισεκατομμυριούχος και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, φοβάται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε «πανδημία του αιώνα»: τον κορoναϊό Covid 19.
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο “How to respond to COVID-19” ο Gates περιγράφει τις σκέψεις του για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί ο κόσμος όχι μόνο για να σταματήσει τον κοροναϊό, αλλά και μελλοντικές απειλές από επιδημίες.
Αναφέρει τον Covid 19 ως «πανδημία» παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποφύγει μέχρι τώρα να υιοθετήσει τον όρο αυτό.
Μεταξύ των συστάσεων που απευθύνει ο Gates για την επιβράδυνση της διάδοσης του ιού είναι οι εξής:
Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να παρέχουν εκπαιδευμένους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα στην Αφρική και τη Νότια Ασία για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση και την παράδοση εμβολίων του ιού.
Η δημιουργία μιας διεθνούς βάσης δεδομένων όπου οι χώρες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες.
Η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει τα μείγματα που έχουν ήδη δοκιμαστεί ως προς την ασφάλεια για χρήση σε εμβόλιο.
Η δυνατότητα παρασκευής εμβολίων σε μόλις λίγες εβδομάδες μέσω κοινών δράσεων των κυβερνήσεων και ιδιωτών δωρητών.
