Επιστρέφουν το απόγευμα οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο

Επιστρέφει αργά σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο, η ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο ματαιώθηκε, ύστερα από τα μέτρα που λήφθηκαν από τις Αρχές της Ιταλίας για αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.
 
Ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ηλίας Μαρκάτζιης και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφεραν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όλα τα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε κινητοποίηση οι Αρχές για τον κορωνοϊό-Άρχισε καταγραφή των Κυπρίων ταξιδιωτών
 
Η ομάδα μαθητών/μαθητριών και οι καθηγητές τους αναχωρούν σήμερα γύρω στις 11 το πρωί, τοπική ώρα, από το Μιλάνο και αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο μέσω Αθηνών, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.   
 
Η αποστολή που αποτελείται από 12 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης του κλάδου Γραφικών Τεχνών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, μετέβησαν το Σάββατο στο Μιλάνο, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, όπου θα έμεναν δύο εβδομάδες για να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα.
 
Την πρωτοβουλία και όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών και των συνοδών τους από το Μιλάνο το συντομότερο δυνατό, ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Με την επιστροφή της αποστολής στην Κύπρο, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και οι μαθητές θα τύχουν ιατρικού ελέγχου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παγκόσμιος «πυρετός» για τον κορωνοϊό-Σε ένα με ενάμιση χρόνο έτοιμο το εμβόλιο
 
Εάν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συμπτωματολογία, θα τους δοθούν οδηγίες για αυτό-παρακολούθηση και συστάσεις για κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να παρέλθει περίοδος 14 ημερών.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο διερεύνησης για ύποπτο περιστατικό και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο αποχαιρετισμός του Καρούσου στον Θ. Πυρίλλη-«Famagusta Brothers, οι υπόλοιποι δήμαρχοι μας φώναζαν Χιώτες»
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
ΓΝ Λευκωσίας και Μακάρειο επίσημα διαπιστευμένα από τον Οργανισμό Accreditation Canada-«Επιτυχία εθνικής σημασίας»
Θλίψη στο Παραλίμνι-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης
Τελική ευθεία για αποζημιώσεις κουρεμένων με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων
Με «ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ» ο Sais.
Εκτίμηση ότι η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν μπορεί να διαρκέσει για ένα μήνα-Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Κύπρος
Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί κουνουπιών στη Λάρνακα
Αίτημα από Σλοβακία και Πορτογαλία για το σχέδιο Εστία-Επέστρεψαν στην Κύπρο δύο ασθενείς από το Ισραήλ