Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τεσσάρων Υπουργείων για τον κορωνοϊό

Συντονίζουν τις ενέργειές τους τέσσερα υπουργεία, ώστε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύξηση προσωπικού στα οδοφράγματα για τον κορωνοϊό ζητά ο Ιωάννου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών και συμμετέχουν οι υπουργοί Υγείας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνάντηση παρόντες είναι εκπρόσωπος της Αστυνομίας, καθώς και η Διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη
 
Κατά τη σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε τους άλλους υπουργούς για την πορεία των εξελίξεων στην Κύπρο και για τις οδηγίες που έχει δώσει για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. 
Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε το πρωί στο οδόφραγμα της Λήδρας με στόχο την ενημέρωση και την επιθεώρηση της εφαρμογής των οδηγιών που δόθηκαν για τον κορωνοϊό και κληθείς να σχολιάσει αν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για περιορισμό των πτήσεων στην Ιταλία, όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, τόνισε πως «ως Υπουργείο Υγείας οφείλουμε να προβούμε σε αξιολόγηση της κατάστασης και να ενημερώσω του συναδέλφους μου για τα Υπουργεία που πιθανόν να εμπλέκονται εάν και εφόσον εξελιχθεί σε πανδημία και θα συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγωνία σε 36 χώρες που μετρούν θύματα-Πρώτος θάνατος στη Γαλλία

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας ανφέρε πως έγινε αξιολόγηση των μέτρων σε περίπτωση πανδημίας. Σε τέτοια περίπτωση θα εμπλακούν οι υπηρεσίες άλλων υπουργείων.

«Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα με επιπλέον προσωπικό και επιπλέον ελέγχους. Επεξεργαζόμαστε κι άλλα μέτρα. Κάθε ώρα προκύπτουν νέα δεδομένα. Δεν εφησυχαζόμαστε και αξιολογούμε την κατάσταση».


Η Ελλάδα δεν έχει καθοριστεί ως χώρα υψηλού κινδύνου, τόνισε ο υπουργός Υγείας. Πρόσιεσε πως ο ΠΟΥ καθορίζει τις χώρες υψηλού κινδύνου. Η Κύπρος, σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ως χώρα τηρεό τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα. 

«Επαναλαμβάνω πως τα ΜΜΕ πρέπει να ενημερώνουν σωστά. Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται. Είναι μια επιδημία όπως τη γρίπη».

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως λόγω του φόρτου εργασίας σε κάποια οδοφράγματα είναι πιθανόν να γίνουν παραλείψεις. 

«Αξιολογούμε ιδέες και προτάσεις εκτός από ενισχύσεις, τις οποίες συζητούμε. Αύριο στο Υπουργικό θα ενημερώσω. Ζήτησε ο Πρόεδρος μεγάλο μέρος αύριο της συζήτησης να αναλωθεί σε αυτό».
 

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία, επιστρέφει η σκόνη
Διαμαρτυρίες κατοίκων για ελλιπή πρόσβαση σε οικίες λόγω ανάπτυξης της Τσερίου-Πώς απαντά το Υπουργείο Μεταφορών
Κύπριες σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τη φρίκη που βίωσαν από τους εισβολείς 51 χρόνια μετά
Έγινε το πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Περιμένει κλήση από ΠτΔ για ευρεία σύσκεψη ο Μυλωνάς
Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει ότι το Υπ. Εργασίας δεν αποδέχτηκε αίτημα για επίσπευση πληρωμής συντάξεων Μαΐου
Νίκος Τορναρίτης για Μακαρίου: «Η εικόνα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες»
Η Κύπρος παρέλαβε σκυτάλη για φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Accept Κύπρου-Συνθήματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε εκδήλωση
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
Το νέο σχίσμα των πιστών, ο κλάδος ελαίας με αστερισκό του Αρχιεπισκόπου και η κρίσιμη απόφαση του Τυχικού