Στη Γουέντι Μόρτον το βρετανικό χαρτοφυλάκιο του Κυπριακού

Η βουλευτής των Συντηρητικών Γουέντι Μόρτον είναι η νέα Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου στη δικαιοδοσία της οποίας θα υπάγεται το Κυπριακό, μετά από τον προ ημερών ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
 
Η 52χρονη πολιτικός φέρει πλέον τον τίτλο της «Υφυπουργού για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά και την Αμερική», διαδεχόμενη τον Κρίστοφερ Πίντσερ.
 
Η κα Μόρτον εκπροσωπεί από το 2015 ως βουλευτής την περιφέρεια Όλντριτζ-Μπράουνχιλς στην κεντροδυτική Αγγλία.
 
Πριν από την τοποθέτησή της στο Foreign Office υπηρετούσε ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης.
 
Η κα Μόρτον δεν έχει μέχρι στιγμής κάποια στενή σχέση με τα μέλη της κυπριακής παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και στο πλαίσιο της εκστρατείας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ην. Βασιλείου ‘Hands Off Cyprus’ πιστεύεται ότι είχε λάβει περί τις 15 ηλεκτρονικές επιστολές ψηφοφόρων της που εξέθεταν τα δίκαια της Κύπρου και ζητούσαν στήριξη κατά των τουρκικών προκλήσεων και της τουρκικής κατοχής.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα το Υπουργείο Εξωτερικών
Αναμένει πιο σαφή εικόνα για τους πέντε Ε/κ η Κυβέρνηση-Επικοινώνησαν για να τους επισκεφθούν οι οικογένειες τους
Οι Ταλιμπάν, οι Takata και οι αλυσιδωτές συνέπειες των λαθών των κρατικών λειτουργών
Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο