Το Πεκίνο επιβάλλει καραντίνα σε όσους φθάνουν από σοβαρά πληγείσες χώρες

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι οι επισκέπτες που φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα και προέρχονται από χώρες «σοβαρά πληγείσες» από την επιδημία του κορωναϊού στο εξής θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.
 
«Τα πρόσωπα που προέρχονται ή είχαν μεταβεί σε ιδιαίτερα πληγείσες από την επιδημία χώρες θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών για έλεγχο, είτε στην κατοικία τους, είτε σε ένα ενδεδειγμένο μέρος», τόνισε ο Γκάο Σιαοζούν, εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας. Ο εκπρόσωπος δεν προσδιόρισε ποιες είναι οι χώρες που αφορά το μέτρο.
 
Από τις 14 Φεβρουαρίου, οι δημοτικές αρχές του Πεκίνου ήδη έθεταν σε περιορισμό τους αφιχθέντες στην πόλη. Ωστόσο, εξαιρούνταν όσοι προέρχονταν από το εξωτερικό και δεν είχαν ταξιδεύσει στην Κίνα κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, από την ισχύ του μέτρου.
 
Εντούτοις, στο μεταξύ, αυξανόμενος αριθμός χωρών έχουν αρχίσει να πλήττεται από την επιδημία του Covid-19 στην Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αναγκάζοντας το Πεκίνο να λάβει πιο αυστηρά μέτρα. Αλλά κι οι παράκτιες πόλεις του Τσινγκντάο (ανατολικά) και του Νταλιάν (βορειοανατολικά) έχουν λάβει παρόμοια μέτρα με τον δήμο του Πεκίνου.
 
Επιπλέον, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο: «εξετάζουμε επί του παρόντος την πιθανότητα να υιοθετήσουμε μέτρα πρόληψης κι ελέγχου, που θα είναι επιστημονικά, επαρκή κι εστιασμένα», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ζάο Λιζιάν.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα