Κόκκινος συναγερμός στην Άγκυρα-Πιθανό κρούσμα σε αεροπλάνο

Συναγερμός σήμανε σε πτήση επιβατικού αεροσκάφος, έπειτα από την εμφάνιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος άλλαξε κατεύθυνση και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη – Κωνσταντινούπολη.
 
Στο αεροσκάφος πέβαιναν 132 άτομα, οι οποίοι θα τεθούν υπό περιορισμό μέχρι να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Οπως αναφέρθηκε από τις αρμόδιες αρχές, πολλοί επιβάτες παρουσίασαν υψηλό πυρετό.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πολλοί επιβάτες έρχονταν από την πόλη Κουμ του Ιράν.

O πιλότος ζήτησε και πήρε άδεια έκτακτης προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες, μια σειρά κρατών, όπως η Τουρκία, προχώρησε στη λήψη προσωρινών περιορισμών στις πτήσεις από και προς το Ιράν. Κι αυτό, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ιράν ανέρχεται πλέον σε 95 άτομα, με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 15.  

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι «μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν κάποιοι που παρουσίασαν πυρετό και βήχα. Έτσι αποφασίσαμε να προσγειώσαμε το αεροσκάφος. Θα ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα έπειτα από 3-4 ώρες».

Πηγή: ΑΠΕ/Έθνος

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δίχρονο παιδί στη Βραζιλία σκότωσε κατά λάθος τη μητέρα του με όπλο
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Ο φερόμενος ως δολοφόνος μιας βουλευτή στις ΗΠΑ πήγε στα σπίτια τεσσάρων πολιτικών εκείνη τη νύχτα
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
Εκταφή 796 βρεφών που πέθαναν μέσα σε ένα θρησκευτικό ίδρυμα-Τίτλοι τέλους στην υπόθεση που σόκαρε την Ιρλανδία
Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
WSJ: Το Ιράν ζητά αποκλιμάκωση των επιθέσεων και βάζει όρους για να διαπραγματευτεί