Πανικός στην Ιταλία-Και πέμπτος νεκρός από κορωνοϊό
13:29 - 24 Φεβρουαρίου 2020

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το τελευταίο θύμα της ιογενούς πνευμονίας στη Βόρεια Ιταλία.
Οι τέσσερις πρώτοι νεκροί απο τον κοροναϊό στην Ιταλία ήταν ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, τονίζουν οι ιταλικές αρχές.
Nωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως ο τέταρτος νεκρός είναι ένας 84χρονος από το Μπέργκαμο, σύμφωνα με το Rai. O άνδρας νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι γιατροί έκαναν γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν βεβαρημένη.
Τα κρούσματα στη χώρα είναι 203. Τα περισσότερα από αυτά, 180 συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί στη Λομβαρδία.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται», σημείωσε τοπικός αξιωματούχος ο οποίος τόνισε πως πλέον «πρέπει να περιμένουν να δούμε τα αποτελέσματα των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν χθες (σ.σ. την Κυριακή)».
«Κανείς δεν περίμενε να ήταν τόσο επιθετική η εξάπλωση του ιού», προσέθεσε και διαβεβαίωσε τους πολίτες, που από χθες συρρέουν στα σούπερ-μάρκετ για να πάρουν τις απαραίτητες προμήθειες, πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επί αυτού του ζητήματος και ζήτησε να συνεχιστεί ως συνήθως η ζωή.
Νέες συστάσεις της πρεσβείας στην Ιταλία
Την ίδια ώρα, η πρεσβεία της Κύπρου στην Ιταλία, μέσω του Twitter, προέβη σε νέες συστάσεις προς τους ταξιδιώτες.
Λόγω αυξημένων περιστατικών #κορωναϊού #COVID19 σε περιοχές της Βόρειας #Ιταλίας αποκλείστηκε η είσοδος/έξοδος απο τους Δήμους: Vo' Euganeo, Codogno,
— Cyprus in Italy (@CyprusinItaly) February 24, 2020
Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo,Fombio, Maleo,Somaglia, Bertonico,Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano. pic.twitter.com/PsZB90czBt
Προτρέπονται οι Κύπριοι που βρίσκονται στην Ιταλία ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών και του @MinisteroSalute.
— Cyprus in Italy (@CyprusinItaly) February 24, 2020
Η Πρεσβεία θα συνεχίσει την ενημέρωση μέσω twitter. pic.twitter.com/I0PRCr3oSJ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα όρια της πανδημίας ο κόσμος λόγω κορωνοϊού-Αποκλείονται περιοχές σε Ιταλία, Νότια Κορέα, Ιράν
