Εξετάζεται η δήμευση της περιουσίας Λουρουτζιάτη και Σια, έφεση για αθώωση Κουρουζίδη

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα εξετάσει αύριο, στις 9 το πρωί, το αίτημα της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) για δήμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων στην υπόθεση  ΧΥΤΑ Πάφου και  ΧΥΤΥ Κόσιης.
 
Το Κακουργιοδικείο έκρινε στις 07/02/2020 ένοχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου  Δημήτρη Πατσαλίδη,  τον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Γεώργιο Κουλλαπή, πρώην μηχανικό στο  Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία Helector Cyprus Ltd.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις Κεντρικές Λουρουτζιάτης και άλλοι τρεις, ένοχοι για το πάρτι με μίζες
 
Το Κακουργιοδικείο αθώωσε τον Αντώνιο Κουρουζίδη, πρώην μηχανικό στο  Τμήμα Πολεοδομίας και τον γιατρό Νικόλα Κουλλαπή καθώς και την εταιρεία του MIDORIACO Ltd. 
 
Μετά την εξέταση του αιτήματος της δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων, το Δικαστήριο θα ορίσει νέα δικάσιμο για τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό των ποινών που θα επιβληθούν.
 
Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση κατά της αθώωσης του κ. Κουρουζίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στη Βουλή η άρνηση για διώξεις στην υπόθεση Θανάση-Αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Δεν έλεγξε το απολυτήριο του Γιαννάκη η εργαζόμενη του Οργανισμό Νεολαίας που το παράλαβε-Έπρεπε να το κάνει άλλος
Παραιτήθηκε ο Καπαρδής λόγω της υπόθεσης του προπονητή που κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Εντοπίστηκε σκάφος τρίτης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ να ψαρεύει-Κατασχέθηκαν τόνοι ψαριών (pics)
Εξέφρασε τη διαφωνία του με Εισαγγελέα ο Αθανασίου-«Nα αποφασίσουν τα Δικαστήρια αν οι πράξεις των επτά, είναι ποινικά κολάσιμες»
Επιτέθηκαν και λήστεψαν 24χρονο στη Λάρνακα-Χειροπέδες στην 16χρονη... αρχηγό
Παρέμβαση Προέδρου στο θέμα συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών ζητά Ομάδα Πρωτοβουλίας
Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους που αναχώρησε από την Πάφο λόγω οσμής καπνού στην καμπίνα
Καραμπόλα τριών οχημάτων στην Πάφο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Με δικηγόρο τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη καταθέτει την Παρασκευή ο Οδυσσέας