Ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ έπειτα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ σήμερα μετά το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό που προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Συρία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες, Κυριακή, μετά τις συγκρούσεις μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων στα σύνορα της Γάζας. Τα πλήγματα στην περιοχή Αντελίγια έξω από τη Δαμασκό είχαν στόχο "ένα κέντρο δραστηριότητας του Ισλαμικού Τζιχάντ", όπως ανέφερε ο στρατός, που περιλάμβανε την έρευνα και ανάπτυξη όπλων.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε αργότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως δύο μέλη της σκοτώθηκαν στο αεροπορικό πλήγμα. Ο Ισραηλινός Yπουργός Aμυνας Ναφτάλι Μπένετ είπε: "Eχουμε εξαλείψει έξι τρομοκράτες τις τελευταίες 24 ώρες, όχι μόνο στη Γάζα". Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος εισήλθε στον συριακό εναέριο χώρο και στόχευσε περιοχές γύρω από τη Δαμασκό με μια ομοβροντία κατευθυνόμενων πυραύλων.

Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Ikhbariya μετέδωσε πλάνα από εκρήξεις στον νυχτερινό ουρανό της Δαμασκού, όπως είπε, δείχνοντας το σύστημα αεράμυνας της Συρίας να καταρρίπτει πυραύλους. Η συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι περισσότεροι πύραυλοι καταστράφηκαν προτού φθάσουν τους στόχους τους.

Το πλήγμα κλιμάκωσε τις εχθροπραξίες που ξεκίνησαν περίπου την αυγή της Κυριακής όταν, όπως δήλωσε το Ισραήλ, τα στρατεύματά του σκότωσαν ένα μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ που προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικά κοντά στον συνοριακό φράχτη του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας.

Πλάνα βίντεο που τράβηξε φωτογράφος από τη Γάζα και αναρτήθηκαν ευρέως σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κάτι που φαίνεται να είναι το άψυχο σώμα ενός μαχητή του Ισλαμικού Τζιχάντ το οποίο αιωρείται από έναν ισραηλινό στρατιωτικό εκσκαφέα που το απομακρύνει. Τα πλάνα προκάλεσαν σάλο στη Γάζα με αποτέλεσμα να διατυπωθούν εκκλήσεις για αντίποινα.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ εκτόξευσε αργότερα ομοβροντία ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, προκαλώντας δεκάδες ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα. Το μπαράζ των ρουκετών σε ισραηλινές συνοριακές πόλεις επαναλήφθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τρέξουν σε καταφύγια και ο στρατός να ανακοινώσει το κλείσιμο δρόμων στην περιοχή για προληπτικούς λόγους. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε πως διεξάγονται συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Εθνών. Oμως ο Ισλαμικός Τζιχάντ διαμήνυσε πως το να γίνεται λόγος για συνομιλίες είναι πρώιμο. "Η σιωνιστική επίθεση στη Δαμασκό και ο θάνατος δύο μουτζαχεντίν μας στον βομβαρδισμό δεν θα περάσουν χωρίς απάντηση. Ο λογαριασμός δεν έχει ακόμη κλείσει", ανέφερε στο Twitter ο Αμπού Χάμζα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Δειτε Επισης

Εγγράφουν buggies στην κατηγορία τρακτέρ και τα ενοικιάζουν-Εκπέμπουν SOS οι επαγγελματίες
Περιμένει τις βελτιώσεις στο λογισμικό του ΓεΣΥ ο ΟΑΥ-Αγανακτισμένοι με τα προβλήματα πάροχοι και ασθενείς
Στα όρια τους οι κάτοικοι Πεντακώμου που ζητούν αντισταθμιστικά για τον ΟΕΔΑ-«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι».
Βάζουν πλώρη για αυστηροποίηση του Νόμου για επαιτεία-Εμπορία προσώπων η συμμετοχή παιδιών
Καθυστέρηση στον νέο δρόμο Δερύνειας-Σωτήρας λόγω υπεδάφους-Παραδίδεται μετά το καλοκαίρι
Αντιμέτωποι με τις ίδιες προκλήσεις και φέτος οι ναυαγοσώστες-Υποστελέχωση και ελλείψεις σε μηχανοκίνητα μέσα
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λακατάμια-Στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία
«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΗΠΑ: Το Πεκίνο πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό διμερών εμπορικών σχέσεων