Εσκεμμένη αιματηρή επίθεση εναντίον πλήθους καρναβαλιστών στη Γερμανία

Σκοπό είχε να προκαλέσει θύματα -σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές- ο οδηγός του μικρού βαν που σήμερα το μεσημέρι έπεσε πάνω σε πλήθος καρναβαλιστών στην πόλη Φολκμάρσεν της Έσσης.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν τριάντα τραυματίες, μέρος των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και παιδιά.

Συγκεκριμένα στις 15.30 (τ.ω Κύπρου) βαν τύπου Μερσεντές που οδηγούσε 30χρονος Γερμανός, έσπασε τον κλοιό ασφαλείας που είχε δημιουργήσει η Αστυνομία γύρω από την καρναβαλική παρέλαση και έπεσε πάνω στο πλήθος, πατώντας μάλιστα περισσότερο το γκάζι.

Η πορεία του μικρού φορτηγού σταμάτησε μετά από τριάντα μέτρα, όπου και ο οδηγός συνελήφθη.

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά για επίθεση που είχε στόχο να υπάρξουν θύματα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΗΠΑ: Το Πεκίνο πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό διμερών εμπορικών σχέσεων
Διαφωνίες για Γάζα και Ιράν δυσκολεύουν την σχέση του Τραμπ με τον Νετανιάχου
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για το φάσμα ενός παγκόσμιου πολέμου
Πλήρης αποδοχή του σχεδίου Τραμπ για αποστολή βοήθειας στη Γάζα από το Ισραήλ
Μερτς: Πολύ ανεπαρκής η πρόταση του Πούτιν για συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας
Περιμένει τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία ο Ερντογάν-«Παράθυρο ευκαιρίας για ειρήνη»
Ερντογάν σε Μακρόν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
Ένας από τους τελευταίους εν ζωή κρατούμενους του Αλκατράζ θυμάται όσα έζησε-Δεν θέλει να ξανανοίξει