Αρνητική σε κορωνοϊό η ασθενής που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Αρνητικό ήταν τελικά το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα του ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό, που είχε εντοπιστεί χθες βράδυ, μετά την άφιξη ιδιωτικού αεροσκάφους από το Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε συναγερμό οι Αρχές-Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα της υπό διερεύνηση ασθενούς για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.
 
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ασθενής θα παραμείνει για νοσηλεία για περίοδο 14 ημερών για παρακολούθηση, όπως προνοεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
 
Παράλληλα, τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος που, με βάση το πρωτόκολλο, χαρακτηρίστηκαν χαμηλού κινδύνου, εξετάστηκαν από τους επαγγελματίες υγείας και αφού δόθηκαν οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις περίοδο 14 ημερών, απολύθηκαν.
 
Σημειώνεται ότι οι κυπριακές Αρχές έχουν ήδη λάβει σειρά μέτρων, στη βάση συστάσεων του ΠΟΥ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που περιλαμβάνουν, αυξημένα μέτρα επιτήρησης κυρίως στις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας (αεροδρόμια, λιμάνια, οδοφράγματα), εκδοση σαφών οδηγιών προς επαγγελματίες υγείας για γρήγορη αναγνώριση και απομόνωση ύποπτων περιστατικών καθώς και σειρά πρωτοκόλλων.
 
Τα πρωτόκολλα αφορούν τη μεταφοράς ύποπτου περιστατικού με ασθενοφόρα στους προκαθορισμένους χώρους διερεύνησης/νοσηλείας, διερεύνησης και αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών καθώς και έκδοση οδηγιών για πρόληψη μετάδοσης και διασποράς στους χώρους νοσηλείας.
 
Επίσης αφορούν, έκδοση πρωτοκόλλων διερεύνησης στενών επαφών ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς και ενεργοποίηση ομάδας δράσης από τη Μονάδα Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας που παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της επιδημίας και προτείνει αναβάθμιση των μέτρων, όπου και εάν παραστεί ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Non habemus Papam-Μαύρος ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα
Εκνευρίστηκε με το Ευρωκοινοβούλιο το τουρκικό ΥΠΕΞ και το κατηγόρησε ότι παρέχει προπαγανδιστική βάση σε τρομοκράτες
Δρομολογεί πρωτοβουλίες για αναγνώριση της αποστολής της ΕΛΔΥΚ η Κυβέρνηση
Κοινή γραμμή Αθήνας και Λευκωσίας-Ο ΟΗΕ καθορίζει πλαίσιο επανέναρξης συνομιλιών, όχι ο Ερντογάν
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Υπουργείο Γεωργίας: Υλοποιεί σχεδιασμό για να μην βρίσκεται η Κύπρος σε παράβαση με οδηγία ΕΕ
Τραγικό θάνατο σε φρεάτιο ανελκυστήρα βρήκε 43χρονος υδραυλικός στη Λεμεσό
Ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ζητά ο υπόδικος που μαχαιρώθηκε στις Φυλακές-Επιστολή σε Εισαγγελέα
Στο ΔΕΕ η Κύπρος γιατί δεν εξουσιοδότησε τον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων