Αναχαίτισαν πυραύλους των Χούθι οι Σαουδάραβες

Η αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε και κατέστρεψε πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τους σιίτες αντάρτες Χούθι εναντίον σαουδαραβικών πόλεων, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που ενεπλάκη στον πόλεμο στην Υεμένη στο πλευρό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης το 2015.
 
"Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν με συστηματικό και εσκεμμένο τρόπο για να πλήξουν πόλεις και άμαχους, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", στηλίτευσε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, ο Σαουδάραβας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε και αναμεταδόθηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
 
"Η πρωτεύουσα (Σανάα) έχει μετατραπεί από τους Χούθι σε κέντρο συναρμολόγησης, εγκατάστασης και εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι στοχοθετούν το βασίλειο", πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.
 
Σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, με τα θύματα να είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους άμαχοι. Περίπου 3,3 εκατομμύρια άλλοι παραμένουν εκτοπισμένοι, ενώ 24,1 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού, έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σκέψεις Τραμπ για να μεταβεί στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας
Λεωφορείο που μετέφερε 70 βουδιστές προσκυνητές συνετρίβη σε χαράδρα στη Σρι Λάνκα-Τουλάχιστον 21 νεκροί
Το Ισραήλ επιτέθηκε σε λιμάνι της Υεμένης-Διαψεύδουν οι Χούθι
Σοβαρές και ενθαρρυντικές χαρακτηρίζουν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ΗΠΑ και Ιράν