Διμερείς σχέσεις και έκνομες ενέργειες Τουρκίας στη συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου-Νορβηγίας

Η προοπτική ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων Κύπρου - Νορβηγίας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή καθώς και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που θα έχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ine Eriksen Søreide, την Παρασκευή, στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στην Κύπρο της  Eriksen Søreide, μετά από πρόσκληση του κ. Χριστοδουλίδη.
 
Μετά την συνάντηση, οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, αναφέρεται.
 
Στο επίκεντρο των συζητήσεων, προστίθεται, «αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Νορβηγίας και η προοπτική περαιτέρω ενδυνάμωσής τους σε συγκεκριμένους τομείς, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι σχέσεις ΕΕ – Νορβηγίας, θέματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και άλλα περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».
 
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις 10:30.
 
Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κύπρο, η Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας θα συμμετάσχει ως μία εκ των κεντρικών ομιλητριών στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών αύριο, στις 13.00, στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα «Γυναίκες στη Διπλωματία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Συνεχάρη τον Μερτς ο Πρόεδρος-«Ζωτική για την Ευρώπη μία ισχυρή Γερμανία»
Στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Η προσμονή για αλλαγή της τουρκικής στάσης, η εξωτερική βοήθεια και ο παράγοντας Ολγκίν
Κύπρος και Αίγυπτος εγκαινιάζουν στρατηγικό διάλογο για άμυνα και ασφάλεια
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Αναμένει ισχυρότερη στήριξη από τουρκογενή κράτη το ψευδοκράτος
Πάει Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ με αφορμή τα 70 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ
Τέλεσε τα εγκαίνια περιπτέρου της DEFEA 2025 ο ΠτΔ-«Η κυπριακή αμυντική βιομηχανία είναι πολύ υποσχόμενη»
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο