Νέα στοιχεία για την μυστηριώδη πτήση MH370 που εξαφανίστηκε στον ινδικό ωκεανό

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Aμποτ δήλωσε ότι "πολύ υψηλόβαθμοι" αξιωματούχοι στη Μαλαισία υποψιάζονταν εξαρχής ότι ο πιλότος του Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή που εκτυλίχθηκε πριν από σχεδόν έξι χρόνια.

Την 8η Μαρτίου 2014, το Μπόινγκ που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Κανένα ίχνος του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε στην αχανή ζώνη έρευνας, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού στα ανοικτά της Αυστραλίας.

Οι έρευνες από αέρος και από θαλάσσης, οι μεγαλύτερες στην ιστορία, ανεστάλησαν εντέλει τον Ιανουάριο του 2017. Τα αίτια της εξαφάνισης του επιβατικού αεροσκάφους - του μεγαλύτερου άλυτου μυστηρίου στη σύγχρονη πολιτική αεροπορία - είναι έκτοτε αντικείμενο πολλών και διαφόρων σεναρίων.

Σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Aμποτ δηλώνει πως αντιλήφθηκε, την εβδομάδα που ακολούθησε την εξαφάνιση του Μπόινγκ, ότι οι αρχές της Μαλαισίας υποπτεύονταν πως ο κυβερνήτης του το έριξε εσκεμμένα. "Αντιλήφθηκα σαφώς ότι πολύ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της μαλαισιανής κυβέρνησης θεωρούσαν από πάρα πολύ νωρίς ότι επρόκειτο για αυτοκτονικό διάβημα του πιλότου", είπε. "Δεν θα σας πω ποιος είπε τι", πρόσθεσε.

Η οικογένεια και φίλοι του κυβερνήτη Ζαχαρία Aχμαντ Σα απέρριψαν εξαρχής αυτή την υπόθεση. Πολλοί συγγενείς των ανθρώπων που επέβαιναν στο 777, συντετριμμένοι μετά την εξαφάνιση των δικών τους, έχουν κατηγορήσει τα τελευταία χρόνια τόσο την αεροπορική εταιρεία, όσο και τη μαλαισιανή κυβέρνηση ότι αποκρύπτουν πληροφορίες για την τραγωδία, κάτι που τα ενδιαφερόμενα μέρη διαψεύδουν.
 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία εξαπολύει τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου-Μια νεκρή στο Κίεβο
Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων με στόχο το Ισραήλ
LIVE: Ενθρονίζεται ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Οι γεμάτες συμβολισμούς τελετουργίες
Στις κάλπες οι Πολωνοί για εκλογή προέδρου-Προβάδισμα στον δήμαρχο Βαρσοβίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από το χτύπημα ιστιοφόρου στην γέφυρα του Μπρούκλιν
Κάλπες σήμερα στην Πορτογαλία-Φαβορί ο Μοντενέγκρο, τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Το Ισραήλ αναχαίτισε άλλον ένα πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός μετά από χτύπημα ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Στους 22 οι τραυματίες
Πέντε νεκροί από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στη Φινλανδία-Απογειώθηκαν από την Εσθονία
Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του