Θρίλερ χωρίς τέλος στο Diamond Princess-79 νέα κρούσματα

Επιπλέον 79 κρούσματα του νέου κορωνοϊού Covid-19 διαγνώσθηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα από τις αρχές του Φεβρουαρίου και βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.
 
Με αυτά ανέρχεται σε 621 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν διαγνωσθεί σε επιβαίνοντες στο πλοίο αυτό, γεγονός το οποίο το καθιστά την μεγαλύτερη εστία του νέου κορωνοϊού εκτός Κίνας.
 
Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε την ώρα που κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας αποβιβάζονται, μετά την παραμονή τους σε καραντίνα για 14 ημέρες στην Ιαπωνία, περίπου 500 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις οι οποίες βγήκαν αρνητικές και δεν ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.
 
«Είμαι ανακουφισμένος (...) Θέλω να ξεκουραστώ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας 77χρονος Ιάπωνας, λέγοντας ότι κατευθύνεται προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και πώς ήταν η ζωή στο πλοίο; «Ήταν άνετα (...) είμαι καλά», απάντησε απλώς.
 
Μεγάλος αριθμός λεωφορείων του δήμου της Γιοκοχάμα, όπως και καμιά δεκαριά ταξί, περίμεναν για να μεταφέρουν στους προορισμούς τους τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που αποβιβάζονταν σήμερα, πολλοί από τους οποίους κατέβαιναν σέρνοντας πίσω τις βαλίτσες τους.
 
Ορισμένοι σταματούσαν για λίγο και γυρνούσαν προς το τεράστιο πλοίο για να χαιρετίσουν αυτούς που παραμένουν σε αυτό, οι οποίοι ανταποκρίνονταν, χαιρετώντας τους με μεγάλες κινήσεις από τα μπαλκόνια των δωματίων τους.
 
Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο είδε να πολλαπλασιάζεται από τις αρχές Φεβρουαρίου ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του, έγινε η πιο μεγάλη εστία του νέου κορωνοϊού που έχει εντοπιστεί εκτός Κίνας.
 
Η αύξηση του αριθμού των φορέων μεταξύ των επιβαινόντων σε συνολικά 621 με δεκάδες νέα κρούσματα να διαπιστώνονται καθημερινά προκάλεσε ερωτήματα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της καραντίνας, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτρεπόταν στους επιβάτες να βγαίνουν με προστατευτικές μάσκες σε μικρές ομάδες στο κατάστρωμα του πλοίου για να περπατήσουν, ενώ το προσωπικό του πλοίου περνούσε από καμπίνα σε καμπίνα για να μοιράζει τα γεύματα στους επιβάτες. Αυτοί βρίσκονταν απομονωμένοι στις καμπίνες τους, ορισμένες από τις οποίες δεν είχαν παράθυρο, και δικαιούνταν μόνον αυτήν την μικρή βόλτα στο κατάστρωμα του πλοίου.
 
Πολλές χώρες αποφάσισαν να στείλουν αεροπλάνα για να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους και να μην περιμένουν άλλο. Η πρώτη από αυτές τις απομακρύνσεις ήταν αυτή περισσότερων από 300 Αμερικανών που έγινε την Κυριακή με δύο πτήσεις.
 
Τώρα όσον αφορά το πλήρωμα του γιγάντιου πλοίου, γι'αυτό η καραντίνα θα αρχίσει να ισχύει από την ώρα που θα βγει από το πλοίο και ο τελευταίος επιβάτης.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες
Καρέ καρέ η συμπλοκή στο αεροσκάφος που ταξίδευε για Κύπρο-Αντάλλαξαν γροθιές δύο πρόσωπα
Νέο μέτωπο στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου-Άλλα ο Αρχιεπίσκοπος και άλλα ο Μόρφου για τον νέο Πάπα
Μήνυμα ΠΑΣΥΔΥ για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών-«Είναι η ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης»
Πυρά ΔΗΜΑΛ σε Πρόεδρο και Αστυνομία για τη στάση τους στη διαμαρτυρία των κυνηγών-«Ενήργησαν αντισυνταγματικά»
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Κρατούσε σμίλα και προκαλούσε ανησυχία σε πολυκατοικία στο Καϊμακλί-Αφοπλίστηκε με συνδρομή διαπραγματευτών
Άρχισαν οι τελικές εξετάσεις σε Λύκεια και Τεχνικές-Ολοκληρώνονται στις 23 Μαΐου
Εντόπισαν οδηγό με φρεσκοσκοτωμένο λαγό στη Λεμεσό-Πέταξε σακούλα στη θέα μελών της Υπηρεσίας Θήρας