Περδίκης: Επιεικώς απαράδεκτη η απαίτηση να εξαιρεθεί η Βουλή από τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Επιεικώς «απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων, Γιώργος Περδίκης, την απαίτηση να εξαιρεθεί η Βουλή από τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε πως ο ίδιος έχει πληροφορηθεί για το ζήτημα από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», το οποίο φιλοξενεί  αποσπάσματα της επιστολής, που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής προς τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, σε σχέση με την οικονομική αυτονομία, άλλα και σχετική νομοθεσία, ώστε να απαλλαγεί από τον Έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή.

«Ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής -προφανώς με οδηγίες του Προέδρου της Βουλής-  τοποθετείται σε ένα θέμα, για το οποίο ουδέποτε ενημερώθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων και οι βουλευτές. Εγώ ουδέποτε ενημερώθηκα ότι η βουλή θα δημιουργήσει ανεξάρτητη ομάδα οικονομικού ελέγχου», είπε ο κ. Περδίκης.

Εξήγησε ότι όταν οι βουλευτές ψήφιζαν για την οικονομική  αυτονόμηση της είχε ξεκαθαριστεί ότι θα συνεχίσει να γίνεται ο έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Διερωτήθηκε στη συνέχεια «από που προέκυψε ξαφνικά η Βουλή να σηκώνει μπαϊράκι και να λέει ότι δεν δέχεται τον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή», σημειώνοντας ότι «είναι άξιο απορίας».

«Ποιος αποφάσισε γι’ αυτό το πράγμα και γιατί ερήμην των βουλευτών και των κοινοβουλευτικών κομμάτων;», πρόσθεσε.

Όπως πρόσθεσε «είναι απαράδεκτο να παίρνει αυτή τη θέση η Βουλή, χωρίς να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και οι βουλευτές, και σε πλήρη αντίθεση με αυτό το οποίο είχαμε συνεννοηθεί μεταξύ μας ως πολιτικά κόμματα, όταν ψηφίζαμε αυτή τη νομοθεσία και την τροποποίηση του συντάγματος», για να συμπληρώσει ότι «είχαμε πει ναι στην οικονομική αυτονομία, αλλά ότι θα συνέχιζε η Βουλή να ελέγχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία».

Ο κ. Περδίκης είπε πως «προκύπτει ένα σοβαρό θέμα ενημέρωσης και συνδιαβούλευσης», ενώ πρόσθεσε πως «κάποιοι μπορεί να αντιλαμβάνονται τη Βουλή ως το αμπελοχώραφο του παππού τους».

Τέλος, ανέφερε πως ο ίδιος είπε ότι διαφωνεί με το να υπάρχει ανεξάρτητη ομάδα οικονομικού ελέγχου στη Βουλή.

Δειτε Επισης

Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ
Ατλί και Χαρμαντζί από το τ/κ ΚΚΔ στη Γενεύη κατά τη διάρκεια της άτυπης διάσκεψης
Μνημόνιο συναντίληψης στην εκπαίδευση μεταξύ Κύπρου και Κροατίας
Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»
Η αμυντική βιομηχανία ΕΕ σε άτυπο δείπνο των ΥΠΟΙΚ με συμμετοχή Κεραυνού
Διαμαρτυρία Φουρλά για την απαγόρευση εισόδου σε Πατριάρχη Σερβίας στις εκκλησίες του Κοσόβου
Την Τετάρτη η διακαναλική του Προέδρου για τον ετήσιο απολογισμό
Τρίωρη η διευρυμένη συνάντηση στη Γενεύη, θα προηγηθούν οι διμερείς
Αρχίζει το μεγαλεπήβολο έργο ΚΟΑΓ στη Λεμεσό για προσιτό ενοίκιο-Δέκα συμφωνίες για πολεοδομικά κίνητρα
Κόμπος: «Καταδικαστέες οι φρικαλεότητες των τελευταίων ωρών στη Συρία»