Στις Βρυξελλες για έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος

Στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20 Φεβρουαρίου και θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους νέους Προέδρους των θεσμών της ΕΕ, μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τη Σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Σε σχέση με τις διμερείς συναντήσεις που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους νέους Προέδρους των θεσμών της ΕΕ, αναφέρεται ότι «πρόκειται για τις πρώτες επίσημες κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Προέδρους των ευρωπαϊκών Οργάνων».

Συγκεκριμένα, προστίθεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει αύριο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τουσκ.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης συναντήσεις με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.

«Κατά τις επαφές του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγείρει θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου», αναφέρεται.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Δειτε Επισης

Τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Αννίτας και ηγεσίας του ΔΗΣΥ με επίκεντρο το Κυπριακό
«Η Ε.Ε οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας»-Τίθενται οι βάσεις για αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο
Ανησυχούν στην Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ-«Έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της»
«Δήμαρχος» Κυθρέας –Λουρουτζίνας:«Το οδόφραγμα θα μπορούσε να λειτουργήσει τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο»
Tέθηκε και το Κυπριακό στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν
Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι, τα ανήσυχα κόμματα και η απόδραση από το τσουβάλι
Επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης βουλευτών και υπουργών ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Επίθεση… αγάπης του Έλον Μασκ στον Φειδία-«Ψηφίστε τον, Make Europe Great Again!»
Στις Βρυξέλες για να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το άγχος συρρίκνωσης των μεγάλων, ο φόβος των Βουλευτικών και η άτσαλη προσπάθεια συσπείρωσης