Υπόθεση κακοποίησης βρέφους στου Ζωγράφου-Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

«Μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις...». Αυτό είναι το συμπέρασμα των ιατροδικαστών, που αναφέρεται στην έκθεση εξέτασης του 11μηνου βρέφους στου Ζωγράφου, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών.

Μια διαπίστωση για την οποία οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικης, απο την μεθοδική έρευνα που πραγματοποίησαν ήταν σίγουροι απο την πρώτη στιγμή.

Και για το λόγο αυτό έριξαν όλο το βάρος στην επιστημονική έρευνα, λαμβάνοντας καταθέσεις από καθηγητές Ιατρικής οι οποίοι έχουν ειδικευση στην ασθένεια από την οποία έπασχε το άτυχο μωράκι και έδωσαν επιστημονικές εξηγήσεις που αφορούν στο επίμαχο ζήτημα.

Άλλωστε απο τις πρώτες ώρες που ξεκίνησαν την έρευνα, οι αξιωματικοί πεπεισμένοι ότι δεν είχαν να κάνουν με περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην κατάθεση των γονέων που έλεγαν ότι το παιδί τους αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ελαμβανε ειδική αγωγή (με τη μορφή υποθέτων- των οποίων η λήψη απαιτούσε χρήση ειδικού αντικειμενου) και τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ειχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα το παιδί να παθαίνει σπασμούς.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων χειρίστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση. Οι γονείς του βρέφους και το φιλικό τους ζευγαρι απο τη Συρία, δέχτηκαν να παραμείνουν στη ΓΑΔΑ για να διευκολύνουν την έρευνα και τελικά να αποδεσμευθούν σήμερα το μεσημέρι και να επιστρεψουν στην οικία τους αφου πλέον η υπόθεση εχει κλείσει.

Δεν υπαρχει δηλαδή σεξουαλική κακοποίηση, αλλά κακοποίηση απο την κακή χρήση του ειδικού αντικειμένου που χρησιμοποιούσαν για να χορηγήσουν την αγωγή στο βρέφος λόγω της ασθένειας από την οποία επασχε.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Ανηλίκων, πήραν καταθέσεις απο τους ιατροδικαστές και τους θεραποντες ιατρούς του βρέφους. Μάλιστα, απο το απόγευμα της Κυριακής οι γιατροί ειχαν αναφερει στους αξιωματικούς του Ανηλίκων οτι πιθανότατα δεν πρόκειται για σεξουαλικη κακοποίηση αλλά για λανθασμένη χρήση της ειδικής συσκεύης για τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως για τον χειρισμό της ευαίσθητης αυτής υπόθεσης, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων δέχθηκαν συγχαρητήρια απο την Εισαγγελία Αθηνών.
Επιστρέφουν σπίτι τους οι γονείς

Στο διαμέρισμα που διέμεναν, στου Ζωγράφου, επιστρεφουν πλέον, οι γονείς του 11 μηνών βρέφους, που βρέθηκε νεκρό την Κυριακή. Μαζί με τους γονείς, επιστρέφει στο ίδιο διαμέρισμα και το έταιρο ζευγάρι Σύρων.

Νωρίτερα, η μητέρα είχε αναφέρει πως οι κακώσεις που έφερε το μωρό οφείλονταν στην αγωγή με υπόθετα που χορηγούσε στο παιδί λόγω της ασθένειας που είχε.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Δεν μπορεί να θυμηθεί λέει η Ειρήνη Μουρτζούκου τι ακριβώς έγινε με τα παιδιά-«Με κυριεύουν δαίμονες»
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Τι οδήγησε στη σύλληψη της Μουρτζούκου-Οι 80 καταθέσεις και ο ασφυκτικός θάνατος των βρεφών
Με τον διαχωρισμό εξουσιών απαντά ο ΠτΔ στις επικρίσεις Αγγελίδη-«Αντίθετες απόψεις και από κάποιους στην Νομική Υπηρεσία»
Σε κρίσιμη κατάσταση πρόσωπο το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο σε εξωτερικό χώρο στην Αγία Νάπα
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Σ. Αγγελίδης: «Δεν χρειάζεται να θέσω την παραίτηση μου σε κανένα. Αν αποφασίσω να αποχωρήσω, θα αποχωρήσω»
Χ. Κληρίδης: Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λειτουργός της δικαιοσύνης να συνταυτίζει τον εαυτόν του με τη δικαιοσύνη
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή