Αρχίζει στις 17 Μαρτίου η δίκη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανιάχου

Η δίκη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, για διαφθορά θα αρχίσει στις 17 Μαρτίου, δύο εβδομάδες αφού το Ισραήλ διεξαγάγει τις τρίτες βουλευτικές εκλογές του μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Νετανιάχου, ο πρώτος εν ενεργεία ισραηλινός Πρωθυπουργός που κατηγορείται για έγκλημα, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ενοχή στις τρεις υποθέσεις σε βάρος του για διαφθορά. Επιπλέον της νομικής μάχης του, ο Νετανιάχου, ο οποίος ηγείται του δεξιού κόμματος Λικούντ, δίνει μάχη και για την πολιτική του επιβίωση στις εκλογές της 2ας Μαρτίου, έπειτα από τις ψηφοφορίες τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο που δεν ανέδειξαν κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε δήλωσή του, το Υπουργείο αναφέρει πως ο Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία τα δέκα τελευταία χρόνια και έχει παραμείνει περισσότερο από κάθε άλλον στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, θα χρειαστεί να παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ για να ακούσει το κατηγορητήριο σε βάρος του. Τρεις δικαστές θα εκδικάσουν την υπόθεση. Ο Νετανιάχου αρνείται οποιαδήποτε ενοχή σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Στις κατηγορίες, οι οποίες απαγγέλθηκαν επισήμως πριν από τρεις εβδομάδες, περιλαμβάνονται η δωροδοκία, η κατάχρηση εμπιστοσύνης και η απάτη. Ο 70χρονος Νετανιάχου κατηγορείται ότι δέχθηκε παρανόμως από μεγιστάνες δώρα αξίας 264.000 δολαρίων, για τα οποία εισαγγελείς είπαν πως περιλάμβαναν πούρα και σαμπάνια, και ότι έκανε χάρες προωθώντας κανονιστικές ρυθμίσεις ώστε να επιτύχει ως αντάλλαγμα πιο ευνοϊκή κάλυψη από έναν δημοφιλή ειδησεογραφικό ιστότοπο. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, αν καταδικασθεί για δωροδοκία, και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Δειτε Επισης

Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
Απαντά το επιτελείο Τραμπ για επιστολή με απειλές στο Χάρβαρντ-«Κατά λάθος στάλθηκε»
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν-Η συνάντηση Αραγτσί με τον Ιταλό ομόλογο του
Τρεις νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε ποτάμι στη Νεμπράσκα
ΒΙΝΤΕΟ: Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα
Live εικόνα από την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Bloomberg: Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας από τον Πούτιν
Ερευνητές της Οξφόρδης υπολόγισαν βάσει ανακάλυψης της NASA την «ακριβή ημερομηνία» της Σταύρωσης του Ιησού
Έρευνες για τα αίτια θανάτου του άτυχου 56χρονου εκπαιδευτή αλόγων-Στην αναμονή για τη νεκροτομή