Διήμερη επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ στην Αθήνα

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Νεοφύτου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και τους Υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Κεντρικά θέματα των επαφών που είχε στην Αθήνα ο κ. Νεοφύτου ήταν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, η αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και την Αμμόχωστο, καθώς και τα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια,  η συζήτηση εστιάστηκε στο Κυπριακό και την στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην ΑΟΖ και στην Αμμόχωστο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού σημείωσε ότι «το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων σε επίπεδο κυβερνήσεων αλλά και μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελεί την βάση για τη συνεργασία των δυο των χωρών σε μία σειρά ζητημάτων».

Δειτε Επισης

Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Αντίποινα ψευδοκράτους για σφετεριστές; Κατηγορούν τους πέντε Ε/κ για κατασκοπία, τους συνδέουν με κατασκευαστικές εταιρείας
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ