Σαββίδης: Θα προχωρήσει η υπόθεση μέχρι πλήρους διαλεύκανσης

Πεπεισμένος ότι οι υποθέσεις περί χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων θα διαλευκανθούν, παρουσιάστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις που παραχώρησε. 
 
Κληθείς να σχολιάσει, ο κ. Σαββίδης ότι στο θέμα της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με τις πληροφορίες να θέλουν και νέες καταγγελίες να γίνονται και ερωτηθείς μέχρι πού είναι αποφασισμένη η Κυβέρνηση να φθάσει, απάντησε πως «η Κυβέρνηση, όπως έχω πει πολλές φορές κι όπως έχει πει ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι αποφασισμένη να φθάσει εκεί όπου θα φθάσουν οι οποιεσδήποτε πληροφορίες. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Το θέμα είναι πού θα φτάσουν οι πληροφορίες. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν είναι εύκολο να διαλευκανθούν τέτοιου είδους εγκλήματα και σίγουρα το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια κινητικότητα ως αποτέλεσμα των πρόσφατων συσκέψεων, με ευχαριστεί. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, μετά το τέλος της οποίας με ενημέρωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας ότι έρχονται πολλές πληροφορίες. Αυτό με ευχαριστεί, γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος επιτέλους φαίνεται να άρχισε να καταλαβαίνει πως υπάρχει η βούληση της πολιτείας για να προχωρήσουμε στον βαθμό που μπορούμε, στην κάθαρση και στο καθάρισμα του Στάβλου του Αυγεία, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον αποκάλεσε. Ελπίζω ότι αυτό θα συνεχίσει, αφού έστω και οι μικρές πληροφορίες, έστω και οι ανώνυμες πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω είτε των ποδοσφαιριστών, είτε των προπονητών, είτε των διαιτητών, είτε του απλού κόσμου που θέλει να παραμείνει ανώνυμος είναι χρήσιμες, γιατί ακόμη κι αυτές θα βοηθήσουν στο να δώσουν κατευθύνσεις προς τις αστυνομικές Αρχές. Βεβαίως, η έκκληση που κάνω για άλλη μια φορά είναι προς εκείνους που έχουν τις πληροφορίες και γνωρίζουν γεγονότα για τα οποία μπορούν να δώσουν κατάθεση και μαρτυρία ώστε να γίνουν οι αναγκαίες έρευνες, να το πράξουν. Να είστε σίγουροι ότι σε ό,τι αφορά στην πολιτεία και την ηγεσία της Αστυνομίας, θα προχωρήσει η υπόθεση μέχρι πλήρους διαλεύκανσης. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, και ελπίζω για να παράξουμε αποτελέσματα.»

Ερωτηθείς κατά πόσον αναμένονται και νέες συλλήψεις, ο κ. Σαββίδης είπε πως «δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή εάν θα γίνουν κι άλλες συλλήψεις. Αυτό που θέλω να βεβαιώσω είναι ότι η ανακριτική ομάδα που χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις, έχει διευρυνθεί πάρα πολύ. Έχω δώσει ρητές οδηγίες να διατεθεί όσο προσωπικό απαιτείται για να μπορέσει να γίνει σωστή και γρήγορη διαλεύκανση των πληροφοριών και των ενεργειών. Από ό,τι ακούω κι όπως σας έχω πει, υπάρχει αυξημένη ροή πληροφοριών και ελπίζω ότι οι πληροφορίες θα είναι τέτοιες που θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά στο μέλλον. Επαναλαμβάνω όμως και θέλω να θυμόμαστε, ότι, κανένας άνθρωπος δεν είναι ένοχος, κανέναν άνθρωπο δεν μπορούμε να τον θεωρήσουμε ένοχο, μέχρις ότου και εφόσον καταδικαστεί από αρμόδιο Δικαστήριο.»

Κληθείς να πει κατά πόσον η Αστυνομία θα προχωρήσει σε ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των συλληφθέντων για την υπόθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα Οθέλλου Αθηένου – Αγίας Νάπας, ο κ. Σαββίδης απάντησε πως το διάταγμα «τελειώνει σε λίγες μέρες και η αύξηση των μελών του κλιμακίου της Αστυνομίας διευκολύνει στο να ληφθούν περισσότερες καταθέσεις απ’ ό,τι αρχικά προβλεπόταν. Με τη λήξη της προθεσμίας, η ανακριτική ομάδα, με επικεφαλής την ηγεσία της Αστυνομίας, θα προχωρήσει σε ανασκόπηση ως προς το πού βρίσκεται το όλο θέμα κι αν πιστεύουν ότι υπάρχει ικανοποιητική μαρτυρία θα προχωρήσουν σε εκείνο στο οποίο πρέπει να προχωρήσουν. Εάν κριθεί ότι χρειάζεται ή επιβάλλεται η περαιτέρω προσωποκράτηση, θα γίνει σχετικό αίτημα στο Δικαστήριο. Αυτό θα το ξέρουμε προς τα μέσα της εβδομάδας.»

Ερωτηθείς εάν η Αστυνομία είναι έτοιμη και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια σε άτομα που θέλουν να δώσουν πληροφορίες αλλά φοβούνται για τη ζωή τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως απάντησε πως «αυτό το έχει αναφέρει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι, η πολιτεία θα παράσχει εκείνη την προστασία που χρειάζεται σε άτομα τα οποία θέλουν να δώσουν επώνυμα καταγγελίες και νοιώθουν ότι με το να πράξουν διατρέχουν κίνδυνο της ζωής τους».
 

Δειτε Επισης

Περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις διεξάγει το Ισραήλ στον Λίβανο
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Έφθασε στο αεροδρόμιο από τη Βηρυτό με ράβδο χρυσού μισού κιλού
Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ-Διέρρευσαν οι πρώτες λεπτομέρειες
Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Αρναούτης και έστησαν ήδη ηλεκτρονική απάτη με το όνομά του