Αμετάκλητη η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο

Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα Βαρώσια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, προσθέτοντας πως η θέση του διεθνούς οργανισμού σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη.
 
Ερωτηθείς για τη θέση των ΗΕ για τα τεκταινόμενα στα κατεχόμενα σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων, και ειδικότερα για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Βαρώσια, που διεξήχθη το Σάββατο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τη συμμετοχή και Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Σιντίκ είπε πως «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στα Βαρώσια. Η θέση των ΗΕ παραμένει αμετάβλητη σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας» των ΗΕ, σημείωσε.
 
Καταδικάζει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων καταδικάζει «τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και των εγκάθετών της στην Κύπρο, προς προώθηση του εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου».
 
«Αυτές οι ενέργειες καταδικάζονται απερίφραστα και καλούνται η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, να ενεργήσουν αμέσως και αποτελεσματικά για ν’ αποτραπεί η παραβίαση των σχετικών με την Αμμόχωστο Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα του 550 και του 789», σημειώνει η Επιτροπή.
 
Προσθέτει ότι «οι Κατεχόμενοι Δήμοι της Κύπρου εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς τον αδελφό Δήμο της Αμμοχώστου και συμπαρατάσσονται στην όλη προσπάθεια για αποτροπή του περαιτέρω εποικισμού της Πόλης και γενικά του τερματισμού όλων των παρανομιών που επιτελούνται σ’ όλη την κατεχόμενη από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις γη μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές