Άσαντ: Οι τελευταίες κατακτήσεις του συριακού στρατού "πρελούδιο" για την οριστική ήττα των ανταρτών

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεσμεύτηκε σήμερα για τη συνέχιση της επίθεσης του συριακού στρατού στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με στόχο να «απελευθερώσει» το τελευταίο μεγάλο προπύργιο τζιχαντιστών και ανταρτών, μια μέρα μετά αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις του ανάκτησαν περιοχές στα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπίου.
 
«Αυτό είναι ένα πρελούδιο για την τελική ήττα τους (των αντικαθεστωτικών δυνάμεων), αργά ή γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο Άσαντ, τονίζοντας πως οι πρόσφατες ραγδαίες και σύντομες επιτυχίες των συριακών δυνάμεων στην επιθετική τους εκστρατεία προμηνύουν την τελική ήττα της εννιαετούς ανταρσίας ενάντια στην εξουσία του.
 
Οι δηλώσεις του έγιναν σε τηλεοπτικό διάγγελμα στην συριακή κρατική τηλεόραση την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ επαναλάμβανε τις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Ιντλίμπ και στις παρακείμενες περιοχές.
 
«Η μάχη για την απελευθέρωση των επαρχιών Χαλεπίου και Ιντλίμπ συνεχίζεται ανεξάρτητα από τους αλαλαγμούς από το βορρά», είπε ο Σύρος πρόεδρος, αναφερόμενος στις επανειλημμένες απειλές από τη Τουρκία να επέμβει αν συνεχιστεί η προέλαση του συριακού στρατού. «Η μάχη συνεχίζεται για την απελευθέρωση όλης της συριακής επικράτειας, την εξάλειψη της τρομοκρατίας και την εδραίωση της σταθερότητας», συμπλήρωσε.
 
Οι κυβερνητικές δυνάμεις επανέκτησαν την ζώνη των περιοχών που περιβάλλουν τη μητροπολιτική περιοχή του Χαλεπίου χθες Κυριακή, απωθώντας τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες.
«Γνωρίζουμε ότι αυτή η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου...το τέλος της τρομοκρατίας ή την παράδοση των εχθρών, αλλά σημαίνει ότι τους "πατήσαμε" ενόψει της τελικής νίκης».
 
Τις τελευταίες ημέρες, ο συριακός στρατός έχει πάρει τον έλεγχο των τμημάτων του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πόλη του Χαλεπιού με την πρωτεύουσα.
 
Από το Δεκέμβριο, σχεδόν 900.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά, έχουν εκτοπιστεί λόγω της βίας στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πέντε νεκροί από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στη Φινλανδία-Απογειώθηκαν από την Εσθονία
Εντοπίστηκαν σε κρύπτη κοκαΐνη, κάνναβη και πάνω από 6,500 ευρώ-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα (pics)
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ
Ανομβρία και ζέστη δημιουργούν ανησυχία για τις πυρκαγιές-Ελεγχόμενη βοσκή και καύση στα μέτρα πρόληψης
Ατέρμονη αναζήτηση ευθυνών για την νεανική παραβατικότητα-Έξαρση λόγω αποτυχίας στην πρόληψη
Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΑ-«Να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια»
Βήμα προς βήμα οι ενέργειες πριν την αποκοπή οικιακών φωτοβολταϊκών-Τι ισχύει για αδειοδότηση των πάρκων
Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας