Δύο Έλληνες στο «Diamond Princess»-Έδωσε οδηγίες για επαναπατρισμό ο Κικίλιας

Επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, θα γίνει, πιθανότατα, την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας.
 
«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας.
 
Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και οι 355 έχουν νοσήσει από τον κορωνοïό.
 
Παράλληλα αναφέρθηκε στον επιτυχή επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία όπου μπήκαν σε καραντίνα.
 
«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.
 
Τυχόν κρούσμα θα αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και επαγγελματικά
Σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου-εισόδου στη χώρα.
 
Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι μια πραγματικότητα πως μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα ο ιός.
 
Σε τέτοια περίπτωση είπε ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news».
 
«Θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης. Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό» τόνισε ο κ. Κικίλιας.
 
Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Είδε τον νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ ο Χριστοδουλίδης-«Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας»
Τεκμηριωμένη απόφαση η απόλυση εργαζόμενης υποστηρίζει το Ογκολογικό-Εκφράζει απογοήτευση για την απεργία
Μάχη για τη ζωή δίνουν τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο-Νοσηλεύονται διασωληνωμένα
Χειροπέδες σε 27χρονο για τους βανδαλισμούς σε καθολική εκκλησία στη Λευκωσία
Περίπου 20.000 οι επισκέπτες κατά το εξάμηνο της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ-Έδωσε διευκρινίσεις στη Βουλή η Ραουνά
Ενέκρινε ποσό €100 εκατομμυρίων για Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης για το 2025 το Υπουργικό
Συζήτησαν για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού Μιχαηλίδου και Αννίτα-«Να λειτουργεί υποστηρικτικά»
Εντός του έτους η κατάθεση νομοσχεδίου για την ειδική εκπαίδευση-Αντίδραση Μιχαηλίδου για τα απολυτήρια
Κατά το δοκούν ερμηνείες για την απόφαση του ΕΔΑΔ για περιουσία στην περίκλειστη Αμμόχωστο-Ποικίλες αντιδράσεις
Άτεγκτοι Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης για παραμονή των συμβασιούχων αστυνομικών-Απογοήτευση βουλευτών