Νέο οικονομικό πλήγμα των ΗΠΑ στην Airbus

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε την Παρασκευή (το πρωί του Σαββάτου) ότι αυξάνει στο 15% τους τιμωρητικούς δασμούς που επιβάλλει στα αεροσκάφη της Airbus που εισάγονται από την Ευρώπη, αρχής γενομένης την 18η Μαρτίου.

Οι δασμοί αυτοί βρίσκονταν στο 10% από τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να κάνει ακριβότερα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αγαθά αθροιστικής αξίας 7,5 δισεκ. δολαρίων επιβάλλοντας τιμωρητικούς δασμούς.

Το μέτρο, που ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, επιβάλλεται μετά τη δήλωση του Τραμπ στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι καιρός να αρχίσει να διεξάγεται «πολύ σοβαρά» διαπραγμάτευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια νέα συμφωνία για το εμπόριο.

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στην Κρουαζέτ από την πτώση ενός φοίνικα
Το Ισραήλ επιτέθηκε στην Υεμένη πρώτη φορά μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με τους Χούθι για κατάπαυση του πυρός
Αεροπορική τραγωδία στη Φινλανδία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες από τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν
Μετά το ναυάγιο στην Τουρκία βγήκε μπροστά ο Τραμπ-«Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα»
ΒΙΝΤΕΟ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Κεντάκι και Μιζούρι
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας ζητά ο Ζελένσκι-Έτοιμος να ασκήσει μοχλό πίεσης ο Τραμπ στη Ρωσία
Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο-Πέντε άτομα στο νοσοκομείο