Νέο οικονομικό πλήγμα των ΗΠΑ στην Airbus

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε την Παρασκευή (το πρωί του Σαββάτου) ότι αυξάνει στο 15% τους τιμωρητικούς δασμούς που επιβάλλει στα αεροσκάφη της Airbus που εισάγονται από την Ευρώπη, αρχής γενομένης την 18η Μαρτίου.

Οι δασμοί αυτοί βρίσκονταν στο 10% από τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να κάνει ακριβότερα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αγαθά αθροιστικής αξίας 7,5 δισεκ. δολαρίων επιβάλλοντας τιμωρητικούς δασμούς.

Το μέτρο, που ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, επιβάλλεται μετά τη δήλωση του Τραμπ στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι καιρός να αρχίσει να διεξάγεται «πολύ σοβαρά» διαπραγμάτευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια νέα συμφωνία για το εμπόριο.

Δειτε Επισης

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Δαμασκό μετά από 16 χρόνια
Στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
Προσκύνησαν τον επιτάφιο και αναμένουν ανάσταση στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο (pics&vid)
Και ο Τραμπ απειλεί Ουκρανία και Ρωσία ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Ακροδεξιός ευρωβουλευτής στην Πολωνία εισέβαλε σε νοσοκομείο για να σταματήσει άμβλωση
Το Πεκίνο διαμαρτύρεται για τα μέτρα των ΗΠΑ κατά του ναυπηγικού του τομέα
Αναβίωσε και φέτος το φρικιαστικό έθιμο της σταύρωσης πιστών στις Φιλιππίνες (pics)
Αθλιότητα σε σπίτι στη Βρετανία-Τουλάχιστον 80 σκυλιά ζούσαν σε αδιανόητες συνθήκες
Νέο φιάσκο με το φεστιβάλ Fyre-Πουλούσε εισιτήρια του ενός εκατομμυρίου και το ανέβαλε επ’ αόριστον
Εγκεφαλικά νεκρή και η δεύτερη γυναίκα από την κρυοθεραπεία σε γυμναστήριο στη Γαλλία