Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων άνευ προηγουμένου στα νησιά-92 παραβιάσεις σε 45 μέρες

Ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά καταγράφηκε τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2020, την ώρα που η Τουρκία επιμένει να ναρκοθετεί τον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 45 ημέρες έχουν σημειωθεί 92 υπερπτήσεις από τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, που έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των παραβιάσεων οι οποίες σημειώθηκαν όλη τη διετία 2017-2018. 

Η ακραία παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο συνοδεύεται από την τουρκική εμμονή να σαμποτάρει τον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θέτοντας ως προϋπόθεση η Κυπριακή Δημοκρατία να σταματήσει το ενεργειακό της πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο συριακό μέτωπο, η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν στην Ιντλίμπ, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας.

Μάλιοστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση, αποσύροντας στρατιωτικές  δυνάμεις από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο και στέλνοντάς τες στη Συρία.

Οι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στην Ιντλίμπ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι δηλαδή η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα. Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

Δειτε Επισης

Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο-Προληπτική εκκένωση σε δωμάτια και επιχειρήσεις
Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που έπεσε στη Βουλιαγμένη, έρευνα για τα αίτια
Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων του 14χρονου που έχασε τη ζωή του στον Άραχθο
ΒΙΝΤΕΟ: Ελικόπτερο έπεσε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης
Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συνέστησε ο Μητσοτάκης-Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου με πρωτοβουλία του Ισραήλ
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου»
Ντοκουμέντα από τις συναντήσεις αρχηγού με μέλη κυκλώματος στο ΕΦΚΑ-Κρύβονταν με «ghost phone»
«Θωρακίζονται» ευαίσθητοι στόχοι στην Ελλάδα-Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ