Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν-«Δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν καθαρίσουμε την τρομοκρατία στη Συρία»

Εμμένει στην πολιτική των απειλών ο Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας πως δεν θα ησυχάσει εάν δεν καθαρίσει από τις τρομοκρατικές οργανώσεις τη Συρία. «Η κατάσταση στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, δεν θα επιλυθεί έως ότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσυρθούν πέραν των συνόρων που η Τουρκία και η Ρωσία όρισαν στη συμφωνία του 2018», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
 
Το 2018, η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν να ορίσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, με στόχο τον περιορισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή, όμως η επίθεση που έχει εξαπολύσει η Δαμασκός προσφάτως διαταράσσει αυτήν την εύθραυστη συνεργασία.
 
«Η λύση στην Ιντλίμπ είναι το (συριακό) καθεστώς να αποσυρθεί στα σύνορα των συμφωνιών. Ειδάλλως, θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου» επισήμανε ο Ερντογάν.
 
«Θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό με τη στήριξη των φίλων μας. Εάν χρειαστεί να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο, είμαστε, επίσης, έτοιμοι», υπογράμμισε.
 
«Μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του (συριακού) καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
 
Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι η Τουρκία δεν θα σωπάσει, την ώρα που οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις περικυκλώνουν τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αγκαλιά 30 εκ. λιρών-Πόσα θα κληθεί να πληρώσει ο διευθύνων της Astronomer σε περίπτωση διαζυγίου
Η Ουάσιγκτον ανακαλεί τις βίζες των βραζιλιάνων δικαστών που διεξάγουν τη δίκη κατά του Μπολσονάρου
Μήνυση Τραμπ στην Wall Street Journal και στον Μέρντοχ-Ζητά 10 δισ. δολάρια για άρθρο με τον Επστάιν
Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Συρία-Κάλεσμα να αφήσουν τα όπλα οι πολίτες
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου