Ανακαλούνται από την αγορά τρόφιμα που περιέχουν αλλεργιογόνο ουσία

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την αρμόδια Αρχή της Ολλανδίας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία διάφορα είδη spring roll sheets επωνυμίας “Spring Home” που έχουν κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά, ανακαλούνται, καθότι περιέχουν πρωτεΐνη γάλακτος χωρίς αυτή να δηλώνεται στην σήμανση των προϊόντων ως συστατικό (κατάλογο των συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.
 
Ονομασία τροφίμου επί συσκευασίας: TYJ SPRING ROLL PASTRY
Εμπορική επωνυμία: Spring Home
Μέγεθος συσκευασίας: Όλα τα προϊόντα ανεξαρτήτως βάρους συσκευασίας
Χρονική ένδειξη (Best Before Date): Όλες οι ημερομηνίες ανάλωσης μέχρι και /  συμπεριλαμβανομένης τον Δεκέμβριο 2022.
 

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησαν τα δεδομένα, και έλαβαν υπόψη ότι, παρόλο που οι προμηθεύτριες εταιρείες προβαίνουν σε απόσυρση του συγκεκριμένου τροφίμου από τα σημεία πώλησης, είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, οι οποίοι παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση ή δυσανεξία στην κατανάλωση γάλακτος. Με την παρούσα ανακοίνωση, καλούνται οι καταναλωτές που πιθανόν να έχουν αγοράσει το εν λόγω προϊόν όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.
 
Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας, το γάλα συγκαταλέγεται στις ουσίες ή προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε άτομα με αλλεργία ή δυσανεξία σε αυτό, και ως εκ τούτου η παρουσία του στα τρόφιμα πρέπει να αναγράφεται στη σήμανση των προϊόντων.

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Ένα βήμα πριν από την επίθεση στο Ιράν ο Τραμπ- Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»