Γ.Στόλτενμπεργκ: Θετικό βήμα για την ειρήνευση στη Λιβυή, η διάσκεψη του Βερολίνου

To μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται επί του εδάφους στη Λιβύη, αλλά αφενός υποστηρίζει τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης μέσω του ΟΗΕ, αφετέρου είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια για την ανάπτυξη δυνατοτήτων των λιβυκών αρχών, αν του ζητηθεί, έστειλε από τις Βρυξέλλες, o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπερκ. Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι η διάσκεψη του Βερολίνου αποτελεί θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης στην περιοχή.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Συρία, ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε την έκκληση της συμμαχίας προς το υποστηριζόμενο από τη Ρωσία καθεστώς Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου υπό τα Ηνωμένα Έθνη. Επιπλέον εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για τον εκτοπισμό χιλιάδων αμάχων, την απώλεια της ζωής πολιτών και την ανθρωπιστική κατάσταση όπως εξελίσσεται.

Ο Γενικός Γραμματέας μίλησε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της 2ης μέρας της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, την οποία απασχόλησε η ρωσική στάση σε σχέση με τη συνθήκη INF, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, η υποστήριξη του Ιράκ μέσω εκπαιδευτικής αποστολής και η Ουκρανία.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
ΒΙΝΤΕΟ: Όχημα εκτός ελέγχου μπούκαρε σε εστιατόριο στην Κίνα-Η στιγμή που 11χρονη έσωσε την αδερφή της
Απίστευτη βιαιότητα στις ΗΠΑ-Λύγισε δίχρονη μέχρι να σπάσει η σπονδυλική της στήλη
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα
Απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές-Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κρατούμενος
Drones πάνω από το Madleen που πλησιάζει τη Γάζα-«Το Ισραήλ θα προσπαθήσει να καταλάβει το πλοίο»
Πεδίο μάχης το Λος Άντζελες-Οδοφράγματα και πλαστικές σφαίρες στις διαδηλώσεις για το μεταναστευτικό
Νεαρή έπιασε τιμόνι υπό επήρεια ναρκωτικών-Συγκρούστηκε με όχημα 93χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά
Από την Μαδρίτη μέσω Βελιγραδίου έφτασαν στην Κύπρο τα 17 κιλά κάνναβης-Στο κελί οι δύο