Ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα

Συγκαλείται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα προκειμένου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.
 
Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν τα ελληνοτουρκικά καθώς στις 17 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η πρώτη συνάντηση των κοινών επιτροπών εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
 
Παράλληλα, αύριο ξενικά η Σύνοδος Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στο περιθώριο της οποίας είναι πιθανόν να υπάρξει συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ.
 
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τα κόμματα και ενόψει της διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα