Ο στρατός του Άσαντ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να απαντά σε «τουρκικές κατοχικές δυνάμεις»

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, μετά και τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ αλλά και την κατάρριψη ελικοπτέρου των συριακών ενόπλων δυνάμεων από Σύρους αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία.
 
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των «τουρκικών κατοχικών δυνάμεων». Όπως ανέφερε, οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν να σταματήσουν την προώθηση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.
 
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρο-ρωσικές δυνάμεις αποσπούν εδάφη από τους αντάρτες.
 
Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.
 
Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα  

Δειτε Επισης

Το Reuters «σφάζει» Τραμπ για το επιλεκτικό κόψιμο ΜΜΕ-Η εκπρόσωπος του Λ. Οίκου θα αποφασίζει ποιος θα τον ρωτά
Το μεγαλύτερο μαζικό «μπουγέλο» του κόσμου-Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα
Έπαινοι Πούτιν στον Έλον Μασκ επειδή «είναι τρελαμένος» με τον Άρη
Πάνω από 400.000 παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν από σοβαρό υποσιτισμό μετά την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας
Νέα προειδοποίηση για το Ιράν-«Δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει ατομική βόμβα»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη Γάζα και το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει «την προκλητική εισβολή» του
Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία 15 ασθενών του με κοκτέιλ θανατηφόρων φαρμάκων