Ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο έλαβε η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου

Η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο σήμερα, χάρη κυρίως στο σχέδιο διάσωσης που προτείνει να εφαρμόσει ώστε να βγάλει τη χώρα από την βαθιά οικονομική κρίση.
 
Αφού μελέτησαν τον "οδικό χάρτη" της νέας κυβέρνησης, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση διαρκείας οκτώ ωρών, οι 63 από τους 84 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοβουλίου, της έδωσαν θετική ψήφο. Είκοσι την καταψήφισαν και ένας απείχε από την ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι.
 
Στην ομιλία του λίγο πριν από την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να διαφυλάξει το συνάλλαγμα που χρειάζεται για τις κρίσιμες εισαγωγές ενώ εξετάζει και όλα τα ενδεχομενα για τα ευρωομόλογα που ωριμάζουν φέτος.
 
Το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη Βηρυτό κοντά στο κοινοβούλιο. Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας για να εμποδίσουν τους βουλευτές να φτάσουν στο κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας τη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Χάσαν Ντίαμπ η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Διευκρινίζει ο Στιούαρτ για την επόμενη διευρυμένη-«Δεν μπορεί να είναι επανάληψη της Γενεύης, δεν μιλάμε ακόμα για λύση»
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα
Έπαινοι Πούτιν στον Έλον Μασκ επειδή «είναι τρελαμένος» με τον Άρη
Πάνω από 400.000 παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν από σοβαρό υποσιτισμό μετά την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας
Νέα προειδοποίηση για το Ιράν-«Δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει ατομική βόμβα»
Anadolu: Δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας ο χάρτης ΘΧΣ-«Ξεκίνησε μελέτες το ψευδοκράτος»
Για τεχνάσματα κατηγορεί Οδυσσέα το Προεδρικό-«Από το 2022 η έγκριση, από την προεκλογική η φωτογραφία»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη Γάζα και το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει «την προκλητική εισβολή» του