Επιστρέφει νικητής στην Ελλάδα ο μικρός μαχητής Παναγιώτης-Ραφαήλ

Αισιόδοξοι ότι ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ θα επιστρέψει στις αρχές Μαρτίου στην Ελλάδα από τη Βοστώνη όπου βρίσκεται, είναι οι γονείς του δίχρονου παιδιού. Η οικογένεια έχει εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα στη Βοστώνη, προκειμένου να κάνει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ την ειδική γονιδιακή θεραπεία για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 από την οποία πάσχει.
 
Σε επικοινωνία του ethnos.gr με τους γονείς του, εκείνοι διατυπώνουν την ελπίδα ότι το παιδί τους σύντομα θα είναι σε θέση να ταξιδέψει και να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Ο Παναγιωτάκης μας δυναμώνει μέρα με τη μέρα χάρη στη θεραπεία. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Υπολογίζουμε ότι θα επιστρέψουμε αρχές Μαρτίου», σημειώνουν οι γονείς του παιδιού στην επικοινωνία τους με το ethnos.gr.
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι η οικογένεια μπόρεσε να ταξιδέψει έως την Αμερική χάρη στην ελπιδοφόρα προσφορά καρδιάς που έκαναν χιλιάδες Έλληνες, αφού είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για τη θεραπεία. Το παιδί στην Ελλάδα λάμβανε τη μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία, ενώ στην Αμερική υπήρχε η επιλογή μίας νέας πειραματικής θεραπείας η οποία δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση στη Ευρώπη.
 

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους