Συμπληρώνεται η ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ-Κάλπες για τους δύο αντιπροέδρους

Στην τελική φάση της αναδιοργάνωσης της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος, μπαίνει σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τη διεξαγωγή της ειδικής εκλογικής συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθούν οι δύο νέοι αντιπρόεδροι.
 
Το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος , που απαρτίζουν περίπου 1500 μέλη, συγκαλείται εξ αφορμής της αναπληρωματικής εκλογής για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, στην οποία έχει εκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου ο Χάρης Γεωργιάδης, και των δύο κενών θέσεων Αντιπροέδρου, για τις οποίες υποψήφιοι είναι, οι βουλευτές του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού.
 
Η σημερινή διαδικασία είναι η τελευταία πράξη αλλαγών εντός του κόμματος, αφού έχει ήδη προηγηθεί η ορκωμοσία των τριών νέων βουλευτών της Επαρχίας Λευκωσίας, Σάβιας Ορφανίδου, Ξένιας Κωνσταντίνου και Μιχάλη Σοφοκλέους, ενώ σημειώθηκε και η αλλαγή σκυτάλης στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου, με τον Λευτέρη Χριστοφόρου να παραιτείται και τον τέως υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη να εκλέγεται χωρίς ανθυποψήφιο.
 
Αν και ο Αβέρωφ Νεοφύτου επεδίωξε να αποφευχθεί το στήσιμο καλπών και για τις θέσεις Αντιπροέδρων, αυτό δεν κατέστη δυνατό, με τους τρεις βουλευτές, δύο εκ Λεμεσού και μιας εκ Λάρνακας, να διεκδικούν τις δύο θέσεις. Υπενθυμίζεται πως την πρώτη η θέση αντιπροέδρου κατέχει ο βουλευτής Αμμοχώστου του κόμματος Γιώργος Γεωργίου.
 
Μετά από την ολοκλήρωση και της σημερινής διαδικασίας κλείνει ο κύκλος των αλλαγών και πλέον στην Πινδάρου επικεντρώνονται στην εσωτερική αναδιοργάνωση του κόμματος, ενόψει των εκλογικών μαχών που ακολουθούν.
 
Στον Δημοκρατικό Συναγερμό γνωρίζουν πολύ καλά πως η επόμενη περίοδος μέχρι τις Βουλευτικές Εκλογές του 2021 είναι αρκετά κρίσιμη, αφού, εάν θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πρωτιάς, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους τρόπους επαφής τους με τη βάση του κόμματος.
 
Επικοινωνιακά η παράταξη βρίσκεται σε αναδιοργάνωση των διόδων επικοινωνίας με τη βάση, ώστε ο κομματικός μηχανισμός να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία πριν την έναρξη της επόμενης προεκλογικής περιόδου.
 
Παράλληλα, στον ΔΗΣΥ δίδουν ιδιαίτερη βάση στην επαρχία και στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, που επίσης μπαίνουν σε περίοδο αναδιοργάνωσης. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανανέωσης των Οργανώσεων Νέων Επιστημόνων σε όλες τις επαρχίες, μέσω τον οποίων η Πινδάρου προσπαθεί να διευρύνει την διεισδυτικότητά της στην κοινωνία των πολιτών.
 
Παράλληλα ο Πρόεδρος του κόμματος επιδίδεται σε αλλεπάλληλες εξορμήσεις το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να συνεχίσει να οργώνει την Κύπρο, συναντώντας και συνομιλώντας με όλες τις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου γνωρίζει πολύ καλά πως η φθορά της εξουσίας, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που πέρασαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι πολίτες, ενδεχομένως να στοιχήσουν στο κόμμα και για αναστροφή του κλίματος θα πρέπει να γίνει υπερπροσπάθεια, τόσο από τον ίδιο όσο και από όλα τα στελέχη του κόμματος.
 
Όσον αφορά τα διαδικαστικά της σημερινής ημέρας, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.
 
Τη Σύνοδο θα ανοίξει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, θα χαιρετήσει ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου και το πρώτο της μέρος θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει γύρω στις 12:15μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 5μ.μ. το απόγευμα.
 
 

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών