Ζούκερμπεργκ: Οι αλλαγές που θα κάνω στο Facebook «θα εκνευρίσουν πολλούς»

Το Facebook θα ταχθεί υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα δεχθεί έντονες αντιδράσεις, ανέφερε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Αυτή θα είναι η αλλαγή που θα κάνουμε και πιστεύω ότι θα εκνευρίσει πολλούς ανθρώπους. Αλλά ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση εκνεύριζε πολλούς, επίσης. Οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook ανέφερε ότι στόχος της εταιρίας του για πολύ καιρό ήταν να μην κάνει τίποτα που θα χαρακτηριζόταν ως «πολύ προσβλητικό», αλλά πλέον αποφάσισε να αλλάξει αυτή την προσέγγιση, ώστε να μην υπάρχει υπερβολική λογοκρισία.

«Μας κατηγορούν ότι λογοκρίνουμε ολοένα και περισσότερα και διαφορετικά είδη περιεχομένου και αυτό με κάνει να νιώθω αρκετά άβολα», είπε ο Ζούκερμπερκ, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη και την ευθύνη του Facebook να μην φιλοξενεί περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία, την παιδική εκμετάλλευση και το οποίο υποκινεί στη βία.

«Θα κατεβάζουμε περιεχόμενο που είναι όντως "βλαβερό", όμως πρέπει να έχουμε κάποια όρια», πρόσθεσε.

Ο Ζούκερμπερκγ ανέφερε ότι το Facebook θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο αλγόριθμο, ακόμα ένα γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τον τελευταίο καιρό. Η εταιρία δέχθηκε «πυρά», επειδή επέτρεψε σε πολιτικούς να διαφημίζονται μέσω της πλατφόρμας, την ίδια ώρα που το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις στο σύνολό τους.

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Αποφασισμένη η Ε.Ε να επιβάλει τους ψηφιακούς κανόνες ανεξαρτήτως τοποθεσίας εταιρειών
Το Παρίσι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της τάσης Skinnytok στο TikTok
Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς
H Apple μετέφερε αεροπορικά 600 τόνους iPhone από την Ινδία για να προλάβει τους δασμούς
Επιστήμονες αναβίωσαν τους εξαφανισμένους ανταρόλυκους, γνωστούς από το Game of Thrones
Προχωρούν οι ετοιμασίες για την αποστολή Άρτεμις της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι