Επαναπατρίστηκαν οι Γερμανοί που βρίσκονταν στην Ουχάν

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας που μετέφερε από την πόλη Ουχάν της Κίνας 130 Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Κανείς από τους επιβάτες αυτούς δεν φαίνεται να ασθενεί από την νόσο του κορονοϊού, παρόλα αυτά είχαν παρθεί ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά μέτρα.
 
Κατά την επιστροφή του αεροσκάφους από την Κίνα στη Γερμανία, προκλήθηκε διπλωματική κρίση, καθώς οι ρωσικές αρχές -παρότι αρχικά είχαν δώσει άδεια για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με καύσιμα σε αεροδρόμιο της Μόσχας- τελικά δεν επέτρεψαν σε αυτό να προσγειωθεί στο ρωσικό αεροδρόμιο.
 
Έτσι το γερμανικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί τελικά για ανεφοδιασμό καυσίμων σε αεροδρόμιο του Ελσίνκι. Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους οι 130 επιβαίνοντες εξετάστηκαν από ειδικό ιατρικό προσωπικό που είχε λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται.
 
Το σύνολο των επιβατών θα μεταφερθεί απόψε το βράδυ σε νοσοκομείο της Φρανκφούρτης και αύριο -και πάλι με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα- θα οδηγηθεί σε στρατόπεδο της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, όπου και θα παραμείνει σε καραντίνα και αυστηρή ιατρική παρακολούθηση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών.
 
Μέχρι στιγμής συνολικά στη Γερμανία υπάρχουν επτά κρούσματα του κορονοϊού, έξι ενήλικες και ένα παιδί. Πρόκειται για άτομα που εργάζονταν σε εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων στη Βαυαρία και προσβλήθηκαν από τον ιό μετά από επίσκεψη Κινέζας συναδέλφου τους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι