Είκοσι τέσσερα μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θετικά στον κορωνοϊό

Είκοσι τέσσερα μέλη του προσωπικού της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) είναι αυτή τη στιγμή θετικά στον κορωνοϊό παρά τα αυστηρά μέτρα που αυτή εφαρμόζει, αναφέρεται σε ανακοίνωση της δύναμης.

Πρόκειται για δυο άτομα του πολιτικού προσωπικού, τέσσερα μέλη της αστυνομίας της ειρηνευτικής δύναμης και 18 στρατιωτικά στελέχη της.

Σύμφωνα με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, από τις αρχές της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, συνολικά υπήρξαν 33 περιπτώσεις ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό στην ειρηνευτική δύναμη, με εννέα άτομα να έχουν αναρρώσει πλήρως.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ επισημαίνει πως συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να διασφαλίσει πως τηρούνται αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για πρόληψη και περιορισμό του κινδύνου από την νόσο COVID-19.

Όπως σημειώνεται από την έναρξη της εκδήλωσης του ιού στην Κύπρο, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ "εφάρμοσε αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού και της γενικότερης κοινότητας. Υπό το φως της μετάδοσης του ιού στο νησί, η αποστολή έχει ενισχύσει αυτά τα μέτρα για να διασφαλίσει συνέχιση των επιχειρήσεων και να προλάβει την εξάπλωση του ιού μέσα στην αποστολή καθώς και εκτός αυτής. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας να φροντίζουμε όχι μόνο για το προσωπικό και τις οικογένειές του, αλλά επίσης για τις κοινότητες που υπηρετούμε, ιδιαίτερα σοβαρά", σημειώνει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ως προληπτικό μέτρο, πάνω από το μισό πολιτικό προσωπικό εργάζεται από τα σπίτια του. Τα στρατιωτικά αποσπάσματα που φθάνουν στο νησί παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες στις χώρες τους πριν την ανάπτυξή τους στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για ακόμα 14 ημέρες μετά την άφιξή τους. Επίσης εφαρμόζεται μια επισταμένη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών και ειδικών υπηρεσιών καραντίνας/απομόνωσης που επιβλέπει ιατρικό προσωπικό των ΗΕ και που χρησιμοποιούνται όπως απαιτείται, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει εκδώσει οδηγίες προς το ένστολο προσωπικό της για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, περιλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης της φυσικής επαφής με τον πληθυσμό, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε περιπολίες, της χρήσης προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού όπως αυτό είναι αναγκαίο και της εφαρμογής αυστηρών υγειονομικών πρακτικών. Η αποστολή αναθεωρεί τακτικά τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της και ενημερώνεται για τις οδηγίες του ΠΟΥ, των κεντρικών γραφείων του ΟΗΕ και των κυπριακών αρχών.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει πως συνεχίζει να είναι αλληλέγγυα με τον λαό σε ολόκληρο το νησί κατά τη διάρκεια αυτών των γεμάτων με προκλήσεις καιρών, συμβάλλοντας στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην Κύπρο, προσφέροντας το άπαν των δυνατοτήτων της αποστολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία-Αναφορές για θύματα (vids&pics)
Στους δρόμους σήμερα οι Παφίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον Τυχικό
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Ξάφρισαν οικίες, έκλεψαν και... κινητό και τους πρόδωσε το GPS-Χειροπέδες σε τρεις
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία, επιστρέφει η σκόνη
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Διαμαρτυρίες κατοίκων για ελλιπή πρόσβαση σε οικίες λόγω ανάπτυξης της Τσερίου-Πώς απαντά το Υπουργείο Μεταφορών
Έγινε το πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Περιμένει κλήση από ΠτΔ για ευρεία σύσκεψη ο Μυλωνάς