Έκτακτο Υπουργικό και αποφάσεις για μέτρα-Σενάριο ακόμη και για ολικό lockdown

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά την οποία τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους, που βασίζονται στα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν διάφορα σενάρια ακόμη και για ολικό lockdown για λίγες ημέρες, ωστόσο δεν κλείδωσαν τα τελικά μέτρα. Αυτό αναμένεται να γίνει αύριο, σε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10. Της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, θα προεδρεύσει ο Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. 
 
Με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ανέφερε μετά το πέρας της σύσκεψης πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προέδρευσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψης της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τον κορωνοϊό, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Υγείας».

Κατά τη σύσκεψη, όπως σημείωσε, ακούστηκαν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό το φως της επιδημιολογικής εικόνας, όπως αυτή επικρατεί σήμερα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού άκουσε τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής ομάδας, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για αύριο, 9 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Κυβέρνηση έχει ενώπιον της τρία σενάρια. Ένα που θα αφορά σε επέκταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις επτά Ιανουαρίου, ένα που περιλαμβάνει αυστηροποίησή τους και ένα για ολικό lockdown, διάρκειας λίγων ημερών, αλλά πιο χαλαρό από αυτό του Απριλίου.

Οι επιστήμονες, αυτό που προκρίνουν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες επέκταση των υφιστάμενων μέτρων, κλείσιμο των χώρων εστίασης, κλείσιμο όλων των σχολείων, μία εβδομάδα ενωρίτερα και άλλα μέτρα που περιορίζουν τις συναθροίσεις.

Εάν παρατηρηθεί βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, η εισήγηση είναι να ανοίξουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι χώροι εστίασης και να παραταθεί η ώρα του κέρφιου. Ωστόσο, η πρόταση προβλέπει παράταση του ορίου των 10 ατόμων ανά οικία και όχι 15 όπως αρχικά προβλέπετο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Πάνω από 5.000 φωτογραφίες είχε βγάλει στη Σούδα ο Αζέρος-Έστελνε το υλικό μέσα από ειδικό λογισμικό
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Πώς έγινε η τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στη Δαμασκό-Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά
NBC News: Το Ιράν απείλησε τον Τραμπ με τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ πριν πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις
Συνολικά είκοσι μία ειδικές πτήσεις από Λάρνακα-Συνεχίζονται και οι αφίξεις σκαφών από το Ισραήλ
Καίει το Τμήμα Δασών η έκθεση Ελεγκτικής για Ακάμα-Χάθηκε εγγυητική ενός εκατομμυρίου, αυξήθηκε κατά 135% το κόστος
Διασώθηκαν Ισραηλινοί που επέβαιναν σε σκάφος που έφυγε από την Κύπρο-Αποκοιμήθηκε ο καπετάνιος
Η Τεχεράνη απειλεί πως θα βάλει στο στόχαστρο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Χίο-Εκκενώθηκαν οικισμοί, υπόνοιες για εμπρησμό