Αισιοδοξία αλλά και προειδοποιήσεις την πρώτη ημέρα εμβολιασμών για COVID-19 στο Ην. Βασίλειο

Χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό κυλά η πρώτη, «ιστορική» όπως έχει χαρακτηριστεί, ημέρα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επισκέφθηκε το απόγευμα ένα από τα 70 βρετανικά νοσοκομεία που αποτελούν εμβολιαστικά κέντρα, στο Μίλτον Κινς και δήλωσε «πραγματικά υπερήφανος» για την επιτυχή έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Νωρίτερα, από τη βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, είχε χαρακτηρίσει την επιχείρηση εμβολιασμού από το εθνικό σύστημα υγείας NHS «Ηράκλειο άθλο». Είχε ανακοινώσει ότι στη λίστα των κέντρων εμβολιασμού θα προστεθούν περισσότερα νοσοκομεία.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος έχει ήδη κλείσει τις καλοκαιρινές διακοπές του για το 2021 στην Κορνουάλη θεωρώντας ότι πολλοί περιορισμοί θα έχουν αρθεί έως τότε.

Στον ίδιο αισιόδοξο τόνο ήταν και η εκτίμηση του επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου σερ Πάτρικ Βάλανς ότι η χώρα θα ανακτήσει μία κανονικότητα τον Απρίλιο, εφόσον όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν.

Ο κ. Χάνκοκ, όπως και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Guy’s στο νότιο Λονδίνο και συνομίλησε με πολίτες που έλαβαν το εμβόλιο, προειδοποίησαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Ενώ τώρα μπορούμε να δούμε τη διέξοδο, υπάρχει ακόμα μακρά πορεία μπροστά μας. Ας μην τα τινάξουμε τώρα όλα στον αέρα», είπε ο κ. Χάνκοκ, ενώ ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι «δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα» καθώς η διαφορά που θα κάνουν τα εμβόλια θα έρθει «σταδιακά».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή-Επεξεργάζεται τη μετεγκατάσταση ενός εκ. Παλαιστινίων στη Λιβύη
Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ισραηλινους βομβαρδισμούς στη Γάζα-Για «εθνοκάθαρση» προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ-Προωθεί νομοσχέδιο για επιβολή φόρου 30% στις δωρεές
Ο Moody's υποβάθμισε το αμερικανικό αξιόχρεο-Oργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου
Επιστροφή στο σημείο μηδέν μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για την Ουκρανία-Τα τρία συμπεράσματα
Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
Πάνω από 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από το πρωί της Παρασκευής στη Γάζα-«Ένας βομβαρδισμός κάθε τέσσερα λεπτά»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα