Η Τουρκία εξέλαβε τη στάση της ΕΕ ως αδυναμία, αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας

Τη θέση ότι η Τουρκία «εξέλαβε την στάση της ΕΕ σαν αδυναμία και συνέχισε τις προκλήσεις και την απόπειρα τετελεσμένων», εξέφρασε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά την τοποθέτησή του, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα τεθεί η αξιολόγηση της συνολικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και τόνισε ότι το συμπέρασμα είναι πλέον ξεκάθαρο: «Η Τουρκία είχε τον χρόνο να επιλέξει τον δρόμο της. Και τον σπατάλησε σε προκλήσεις. Είχε την ευκαιρία που της πρόσφεραν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη και δεν την αξιοποίησε. Εξέλαβε την στάση της ΕΕ σαν αδυναμία και συνέχισε τις προκλήσεις και την απόπειρα τετελεσμένων».

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτει σε όλες τις επικοινωνίες με ομολόγους του την ανάγκη εφαρμογής των κοινών ομόφωνων αποφάσεων και εκκίνησης της διαδικασίας κυρώσεων έναντι της Τουρκίας και υπενθύμισε ότι παραμένει στο τραπέζι το αίτημα που κατέθεσε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης και 16ης Οκτωβρίου, για την πολιτική και ηθική υποχρέωση της Ευρώπης σε ό,τι αφορά το εμπάργκο όπλων. «Δεν μπορεί ευρωπαϊκές σφαίρες, να στραφούν εναντίον της», σημείωσε

Αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε προσχηματική την απόσυρση του Oruc Reis και επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια εποικοδομητική σχέση με την γειτονική χώρα, έχοντας δηλώσει επανειλημμένα την ετοιμότητά της για συνέχιση των διερευνητικών επαφών από το σημείο από όπου διακόπηκαν με τουρκική ευθύνη. «Εάν η Τουρκία θέλει διάλογο και αποκλιμάκωση οφείλει να το αποδείξει στην πράξη. Και για να το αποδείξει χρειάζεται να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας, πάντως, σε σχετική ερώτηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή την δυνατότητα επιβολής βέτο στη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την κάθοδο ξένων πανεπιστημίων-Αγκάθι οι λίστες αξιολόγησης
Σε δίκη 11 άτομα για τον θάνατο 11χρονου σε σχολείο στις Σέρρες μετά από έκρηξη λέβητα
Ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια-Σκότωσε τον θείο του με πολλαπλές μαχαιριές επειδή δεν του έδωσε χρήματα
Περιστατικό ακραίας βίας σε Γυμνάσιο στην Ελλάδα- 13χρονος προσπάθησε να πετάξει συμμαθητή του από το μπαλκόνι
Σε τροχιά διαγραφής Κασσελάκη–Η «κόκκινη γραμμή» με το εξώδικο, η στροφή Γεροβασίλη και η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή
Ραγδαία μείωση αφίξεων στους 18 μήνες, κατά 300% λιγότεροι οι διαμένοντες στο Πουρνάρα-Η ακτινογραφία του μεταναστευτικού
Ξανά στα... θρανία της Βουλής η Μιχαηλίδου, αξιολογείται το πλάνο του ΥΠΑΝ για την Ανώτερη Εκπαίδευση
Το πλέγμα σχέσεων στα κατεχόμενα, οι πιέσεις στον Τατάρ και η στάση στο Κυπριακό
Προβληματισμός στους αρμόδιους μετά τον βανδαλισμό του Γυμνασίου-Αφαιρέθηκε από τη λίστα για το Εστία
Διγλωσσία Υπουργείου και Αστυνομίας για τo είδος των ερευνών για την απόδραση-Κουρεμένη τελικά η διερεύνηση