«Bιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα»

Νέες αναφορές για την Αγιά Σοφιά και την Μονή Σουμελά έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος στην Αγιά Σοφιά έρχεται να εξαλείψει μία φρικτή δεκαετία.

«Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις οδυνηρές μέρες όταν αγωνιστήκαμε με την πανδημία του κορωναϊού, ως έθνος, λάβαμε πολλά καλά νέα από τον Κύριό μας. Bιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα» τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η απόφαση να ανοίξει η Αγία Σοφία, πρόσθεσε, απλώς εξαλείφει μια φρικτή δεκαετία.

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Μονή Σουμελά, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία έδειξε ότι δεν έχει προβλήματα με τις θρησκευτικές ελευθερίες, με κάποια βήματα που κάναμε».

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμη και σε άλλες καλές ειδήσεις όπως τις χαρακτήρισε, μιλώντας για τα αποθέματα φυσικού αερίου που ανακάλυψε η χώρα στη Μαύρη Θάλασσα ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν καλά νέα και στις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο.

Τέλος μίλησε για τις νίκες – όπως τις χαρακτήρισε – της Τουρκίας σε Λιβύη και Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Η υποστήριξη που παρέχουμε στους Λιβύους αδελφούς μας μετά από πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης άφησε τον ιμπεριαλιστικό ενθουσιασμό στη Λιβύη».

Δειτε Επισης

Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από κατολίσθηση στη Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας