Τα πιο περίεργα έθιμα του κόσμου για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς-Πετούν έπιπλα, σπάνε πιάτα σε πόρτες

Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι περίπου ίδια για τους περισσότερους ανθρώπους του κόσμου…Αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα και στη συνέχεια με δυνατή φωνή λένε «Καλή Χρονιά», αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους τους.

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό, ενώ ο κόσμος τσουγκρίζει, πίνει και χαμογελά, ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες του κόσμου, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν έθιμα που τηρούν προκειμένου να πάει καλά ο χρόνος.

Οι ειδικοί ταξιδιού στο My Baggage αποκαλύπτει τις πιο ασυνήθιστες παραδόσεις της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, από τον Ισημερινό μέχρι την Δανία.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Περίεργα έθιμα σε χώρες του κόσμου

Ισημερινός
Για να απαλλαγούν από κακοτυχίες ή κακά στοιχεία που έχουν συμβεί τους τελευταίους 12 μήνες, στο Εκουαδόρ βάζουν φωτιά σε σκιάχτρα γεμάτα χαρτί τα μεσάνυχτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Καίνε, δε, και φωτογραφίες με πράγματα που αντιπροσωπεύουν τον περασμένο χρόνο.

Δανία
Οι Δανοί ρίχνουν αχρησιμοποίητα πιάτα στις πόρτες φίλων και συγγενών την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ιαπωνία
Εδώ, τα κουδούνια χτυπούν για 108 φορές, καθώς πιστεύεται ότι έτσι εξαφανίζονται όλες οι ανθρώπινες αμαρτίες. Είναι επίσης σημάδι τύχης να χαμογελάτε τη στιγμή που έρχεται η νέα χρονιά.

Φιλιππίνες
Ελπίζοντας να έρθει ευημερία και πλούτος τον νέο χρόνο, οι Φιλιππινέζοι έχουν γύρω τους στρογγυλά αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τον πλούτο. Επίσης, τρώνε σταφύλια, έχουν κέρματα στις τσέπες τους και φορούν πουά ρούχα.

Ιταλία

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ορισμένα μέρη της Ιταλίας έχουν παράδοση να πετούν παλιά έπιπλα από τα μπαλκόνια για μια νέα αρχή για το επόμενο έτος. Για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί, οι περισσότεροι προτιμούν μικρά και μαλακά αντικείμενα.

Νότια Αμερική
Σε Μεξικό, Βολιβία και Βραζιλία, η τύχη για το επόμενο έρχεται μαζί με χρωματιστά εσώρουχα. Αν θέλετε να βρείτε την αγάπη φορέστε κόκκινα και ελπίζετε σε πλούτο ποντάρετε στο κίτρινο. Αν, πάλι, επιθυμείτε, ειρήνη το λευκό είναι το χρώμα σας.

Αργεντινή
Πριν την έλευση του νέου έτους, οι Αργεντίνοι πετούν παλιά έγγραφα από το παράθυρο, θέλοντας να συμβολίσουν ότι αφήνουν πίσω τους το παρελθόν.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 26 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίων στη Νιγηρία
Οι φτωχές οικογένειες ας τρώνε κορν φλέικς-Η παράξενη εισήγηση του επικεφαλής της Kellogg’s
Η Αίγυπτος προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες αν το Ισραήλ επιτεθεί στη Ράφα
Θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι καταγράφονται εν μέσω Φεβρουαρίου σε πολλές αμερικανικές πολιτείες
Απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης από 1η Μαρτίου εφαρμόζει η Ρωσία
Συνελήφθη ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ
Έρευνα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που επηρεάζουν αγρότες ξεκινά η Κομισιόν
Νέοι κανόνες για περιβαλλοντικά εγκλήματα-Aποκατάσταση 20% γης και θάλασσας στην ΕΕ
Η ΕΕ καταδικάζει τη φυλάκιση Ορλόφ για την κριτική κατά της ρωσικής εισβολής
Καταδικάστηκε ο πιο ισχυρός βαρόνος της Ευρώπης-Είχε κανόνα το «αν μιλήσεις, πεθαίνεις»