Έκκληση ΠΟΥ για δίκαιη διανομή των εμβολίων σε όλους

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τότε που ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα νέου κορονοϊού από την Κίνα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προέτρεψε σήμερα τις χώρες να διασφαλίσουν πως τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες, παντού, όχι μονάχα στα πλούσια κράτη.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, απηύθυνε έκκληση για να συγκεντρωθεί το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αγοραστούν εμβόλια κατά της Covid-19 για να διανεμηθούν στις χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων χώρες μέσω της συμμαχίας για τα εμβόλια COVAX.

«Τα εμβόλια προσφέρουν πολύ μεγάλη ελπίδα προκειμένου να αναστραφεί η πορεία της πανδημίας. Όμως, για να προστατεύσουμε τον κόσμο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, παντού, όχι μονάχα στις χώρες που μπορούν να αγοράσουν εμβόλια, έχουν εμβολιαστεί», τόνισε. Ο ίδιος προέτρεψε τις χώρες να δώσουν μάχη εναντίον των θεωριών συνομωσίας και των επιθέσεων κατά της επιστήμης.

Η συμμαχία COVAX, η οποία στοχεύει στο να διασφαλίσει τη δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 στις φτωχές χώρες, γνωστοποίησε στις 18 Δεκεμβρίου ότι έχει συνάψει συμφωνίες για σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δόσεις, με τις πρώτες διανομές να αναμένονται στις αρχές του 2021.

Πηγή: Ert.gr

Δειτε Επισης

Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Στον αέρα οι συζητήσεις στην Τουρκία-«Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη»
Υποβαθμίζει τις συνομιλίες στην Τουρκία ο Τραμπ-«Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ με τον Πούτιν»
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας-Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις