Καταδίκες εταιρειών και διευθυντή που παραβίασαν τη νομοθεσία για ασφάλεια και υγεία

Μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη Εργοδοτών και Διευθυντή εταιρείας, που παρέβησαν τις διατάξεις της Νομοθεσίας, οι οποίες αφορούσαν θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε μέσα στο 2020 την εταιρεία «A. THEODOSIOUFROZENFOODS», που δραστηριοποιείται στον τομέα παρασκευής κατεψυγμένων τροφίμων, σε συνολικό πρόστιμο €1.500, την εταιρεία «FOODPARKCITYF.P.C.LTD», που δραστηριοποιείται στον τομέα των καφεστιατορίων, σε συνολικό πρόστιμο €5.000, την εταιρεία «P.D.S.I.S. LTD», που δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής μεταλλικών πινακίδων και εκτύπωσης αυτοκόλλητων πλαστικών μεμβρανών, σε συνολικό πρόστιμο €5.750, την εταιρεία «PAFILISCAFFOLDING & TRADINGLTD», που δραστηριοποιείται στην εμπορία οικοδομικού εξοπλισμού που έχει σχέση με ικριώματα και μεταλλικά καλούπια, σε συνολικό πρόστιμο €1.700, έναν εργοδότη σε συνολικό πρόστιμο €2.500, έναν διευθυντή εταιρείας σε συνολικό πρόστιμο €2.500 για παραβάσεις των προνοιών της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, ένα εργοδότη σε συνολικό πρόστιμο €4.750.

Επίσης, καταδίκασε έναν διευθυντή εταιρείας σε άμεση ποινή φυλάκισης 10 μηνών, για παραβάσεις προνοιών της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία. Με απόφαση του Εφετείου, τρεις μήνες μετά την επιβολή της ποινής, η ποινή αυτή μειώθηκε σε άμεση απόλυσή του, λαμβάνοντας υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο, την παραδοχή για το ατύχημα και τις προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις του. Εξάλλου, υπήρξε αθώωση μελετητή έργου από το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου, μετά από Ποινική Έφεση που ο ίδιος άσκησε σε απόφαση του 2016 και αφορούσε την ένστασή του για πολλαπλότητα ή ασάφεια του κατηγορητηρίου (Αρ. Υπόθεσης: 1371/10).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Μπαλάκι οι ευθύνες για το χάος των λαμπρατζιών-«Αποποίηση ευθυνών για πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας»
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία-Χειροπέδες σε 33χρονο για κατοχή μαχαιριού
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος 16χρονος για ρίψη κροτίδων εναντίον αστυνομικών
Θέλει να συνδέσει την διαγωγή μαθητών με εξωτερικές δραστηριότητες ο Χαρτσιώτης λόγω νεανικής παραβατικότητας
Εκτός λειτουργίας από το 2022 βρίσκονται δυο κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία-Έληξε το συμβόλαιο της ανάδοχου με την Αστυνομία