Βίντεο δείχνει εικόνες καταστροφής αλλά και το τσουνάμι μετά το σεισμό της Σάμου

Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό και το φαινόμενο τσουνάμι που ακολούθησε στη Σάμο στις 30 Νοεμβρίου 2020, καταγράφει το βίντεο με στιγμιότυπα που δημοσιοποίησε η επιστημονική επιστολή του ΕΚΠΑ στο νησί.

Ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα δύο μαθητές 15 και 17 ετών να χάσουν τη ζωή τους. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το νερό άνοιξε ερμητικά την πόρτα ενός σπιτιού. Το λιμάνι πλημμύρισε. Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, αλλά και στο λιμάνι.

Στο τεύχος #21 του "Newsletter of Environmental, Disaster, and Crises Management Strategies" που εκδίδεται υπό την αιγίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ 50 και πλέον γεωλόγων, σεισμολόγων, φυσικών, γεωγράφων, ωκεανογράφων και πολιτικών μηχανικών της χώρας.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στην ελληνική Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη για τα Τέμπη
Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα
Νεαρή κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε από 48χρονο στην Ελλάδα-Την χτύπησε και την παράτησε στον δρόμο
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές στο Ναύπλιο-Επτά συλλήψεις και πέντε τραυματίες
Η περιγραφή της 18χρονης υπαλλήλου καφέ στη Νέα Ιωνία που παρενόχλησε θαμώνας-«Είπε έχει εμμονή μαζί μου»
Εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Μοσχούρη-Στο Ντουμπάι ο εκτελεστής «Έντικ»
«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Πήγε να διασκεδάσει σε κλαμπ με όπλο γεμάτο σφαίρες στην Ελλάδα-Συνελήφθη από την Αστυνομία
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα
Τι βρήκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Γιώργου Μοσχούρη οι Αρχές-Γιατί ερευνούν το αυτοκίνητό του