Μετά τον Αθανάσιο απασφάλισε και ο Κύκκου κατά Αρχιεπισκόπου-«Κατεβάζει στο πεζοδρόμιο το θεσμό»

Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος εκφράζει αγανάκτηση και πικρία για συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου σε τοπική εφημερίδα και τα όσα ανέφερε για καταστάσεις και πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Αναφέρει ακόμη ότι κατεβάζουν στο πεζοδρόμιο το θεσμό και το ρόλο του.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν είναι του παρόντος να αναφερθεί στα όσα δηλώνει, και ότι επιφυλάσσεται να παραθέσει «με αντικειμενικότητα και με βάση αδιάσειστα στοιχεία τα των αρχιεπισκοπικών εκλογών του 2006, σε σχετικό βιβλίο μας, το οποίο θα εκδώσομε σύντομα».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κύκου, «τα όσα δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος για τις τότε αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο τρόπος με τον οποίο φέρεται, αλλά και το περιεχόμενο των δηλώσεών του διαβρώνουν και κατεβάζουν στο πεζοδρόμιο, τον θεσμό και τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου μέσα στην Εκκλησία, αλλά και, κατ’ επέκταση, στρέφονται εναντίον και του ιδίου του προσώπου του».

«Δυστυχώς, αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς του Αρχιεπισκόπου δεν είναι πρόσφατος και, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, ότι, παρά την ηλικία και την περιπέτεια της υγείας του, στο θέμα αυτό παραμένει πεισματικά αθεράπευτος», αναφέρει.

Ο Κύκκου Νικηφόρος αναφέρει επίσης ότι η συνέντευξη «βρίθει από ανακρίβειες, σκόπιμες παραποιήσεις γεγονότων και, δυστυχώς, δεινή κακοποίηση της αλήθειας» προσθέτοντας ότι όσοι γνωρίζουν τα γεγονότα των αρχιεπισκοπικών εκλογών και, ευτυχώς τα γνωρίζουν πολλοί, «μπορούν να διαψεύσουν μαζί με εμάς τον Μακαριώτατο και να αποβούν αμύντορες της αλήθειας».

Αναφέρει ότι «οι εν πολλοίς υβριστικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έρχονται να σημαδεύσουν αρνητικά, αν όχι να πλήξουν διαβρωτικά, το πνεύμα των μεγάλων Εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, και να προκαλέσουν ταραχή και σκανδαλισμό του λαού μας, ενώ θα έπρεπε εμείς οι αρχιερείς να αποβαίνουμε πηγή ανάπαυσης του λαού μας και, προπάντων, αυτές τις δύσκολες μέρες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να του προσφέρουμε γαλήνη και εμπιστοσύνη στον Θεό».

«Αδελφικά και με γνήσια αγάπη Χριστού, θέλομε να υποβάλομε στον Μακαριώτατο, και λόγω της ηλικίας του, αλλά και λόγω του εμπερίστατου της υγείας του, προπάντων, αυτές τις άγιες ημέρες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, πρέπει να είναι και μέρες αυτογνωσίας να ενσκύψει έσωθεν και, κατά τον λόγο του Μεγάλου Βασιλείου «Πρόσεχε σεαυτόν», να προβεί σε μία εκ βάθους αυτοκριτική και να εκζητήσει την αγάπη προς τους αδελφούς του, αλλά και το έλεος του Θεού, αντί να προβαίνει σε εμπρηστικές και υβριστικές συνεντεύξεις και δηλώσεις», καταλήγει ο Μητροπολίτης Κύκκου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου