Εμβολιάστηκαν οι δύο πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα

Ιστορικές στιγμές σημειώνονται σήμερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Στις 13:00 εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό, ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου.  

Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή του εμβολιασμού:
Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στη χώρα μας, επίσης στο νοσοκομείο Ευαγγελλισμός, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. 
 
Στον Ευαγγελισμό ο Βασίλης Κικίλιας
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έφτασε στις 12:30 ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για να είναι παρών στον πρώτο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο, ο υπουργός τόνισε ότι «ξεκίνησε η επιχείρηση "Ελευθερία" με τους πρώτους εμβολιασμούς» και επεσήμανε ότι «όλα πηγαίνουν βάσει σχεδιασμού». 
 
«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ανέφερε ο υπουργός, ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Υπογράμμισε δε ότι «πρόκειται για μία δύσκολη επιχείρηση, η οποία χρειάζεται σχεδιασμό».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρός αντιδήμαρχος μετά από θανατηφόρο, σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
Το άγνωστο σχέδιο επίθεσης σε ισραηλινό στόχο-Πώς η Δύναμη Κουντς ετοίμαζε χτύπημα στο Ψυχικό
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
Τριπλός θάνατος στο Ελληνικό-Αντιφάσεις της αποκλειστικής νοσοκόμας, ύποπτη αλλαγή κωδικών και νέα μαρτυρία
Θρήνος στην Κρήτη για τον 15χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Τραγωδία στο Άγιο Όρος-68χρονος κατέρρευσε και πέθανε σε θαλάσσιο ταξί
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
Επανέφεραν 4χρονο αγοράκι που έπαθε καρδιακή ανακοπή στην παραλία των Νέων Βρασνών