Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για Οζγκιουργκιούν και απόρριψη της έρευνας για τις «προεδρικές»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη «βουλή» πραγματοποίησε σήμερα η συντεχνία των Τ/κ εργαζομένων στο «δημόσιο» (KTAMS) λόγω της απόρριψης από τα «συγκυβερνώντα» κόμματα χθες του αιτήματος παραίτησης του Χουσείν Οζγκιουργκιούν από τη «βουλευτική έδρα» Λευκωσία που κατέχει με το ΚΕΕ, ενώ πλέον δεν διαμένει στα κατεχόμενα.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συντεχνία άνοιξε πανό με το σύνθημα «Αυτή η πατρίδα είναι δική μας, αυτή η κυβέρνηση είναι ντροπιαστική» μπροστά από τη «βουλή», ενώ ο πρόεδρος της KTAMS, Γκιουβέν Μπενγκιχάν δήλωσε ότι διαμαρτύρονται τόσο για τη στάση των τριών «συγκυβερνώντων» κομμάτων έναντι της παραίτησης του Οζγκιουργκιούν, όσο και για την αποχώρησή τους από τη «βουλή» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία για τη συζήτηση της πρότασης για έρευνα που να αφορά τις παρεμβάσεις στις «προεδρικές» του περασμένου Οκτωβρίου.
 
Εδώ και 18 μήνες, είπε ο Τ/κ συνδικαλιστής, ο κ. Οζγκιουργκιούν δεν έχει αναλάβει ούτε μια ευθύνη έναντι των καθηκόντων στη «βουλή» αλλά παίρνει γι’ αυτό μισθό 26.853 ΤΛ μεικτά, μηνιαίως (περίπου 3000 ευρώ).  Για 18 μήνες, πρόσθεσε, αυτό είναι περίπου μισό εκ ΤΛ (περίπου 54.000 ευρώ). Αυτή η «κυβέρνηση» - συνονθύλευμα, συνέχισε, έχει περάσει στην ιστορία μη αποδεχόμενη την παραίτηση δικού της «βουλευτή», την οποία υπέβαλε ο ίδιος. «Του λένε: εσύ μείνε στην Κωνσταντινούπολη, εμείς θα σε πληρώνουμε. Τι νοοτροπία είναι αυτή;».
 
Επειδή ο Οζγκιουργκιούν νευρίασε με την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» του, συνέχισε, είπε ότι θα μείνει στην Κωνσταντινούπολη και τώρα υπάρχουν κάποιοι στο ΚΕΕ που του λένε ‘έλα να γίνεις «πρόεδρος» της «βουλής»»’, αλλά τον μισθό του τον «φόρτωσαν στην πλάτη μας», σημείωσε.
 
Ο κ. Μπενγκιχάν υπενθύμισε επίσης ότι ο κ. Οζγκιουργκιούν έχει δηλώσει ότι επιμένει στην παραίτησή του παρά την απόρριψή της με τον συνδικαλιστή να διερωτάται με ποια λογική αυτοί που δέχθηκαν με 41 ψήφους την άρση τότε της «βουλευτικής ασυλίας» του Χουσείν Οζγκιουργκιούν, τώρα δεν δέχονται την παραίτησή του.
 
Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν δουλειά και δεν παίρνουν το «κρατικό» βοήθημα των 1500 ΤΛ για την πανδημία, συνέχισε, αλλά ο κ. Οζγκιουργκιούν παίρνει κάθε μήνα 26.853 ΤΛ κι ας μην δουλεύει.
 
Απορρίφθηκε η πρόταση για έρευνα για τις «προεδρικές»
 -------
Στο μεταξύ, η πρόταση για «κοινοβουλευτική» έρευνα για «εξωτερική παρέμβαση με αντιδημοκρατικό και ανήθικο πολιτικά τρόπο στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά τις προεδρικές εκλογές» - όπως αναφέρεται – που είχε κατατεθεί χθες από το ΚΚΔ, αλλά δεν μπόρεσε να συζητηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού την αίθουσα εγκατέλειψαν οι «βουλευτές» της τρικομματικής «κυβέρνησης», κατατέθηκε και πάλι σήμερα.
 
Αυτή τη φορά η πρόταση απορρίφθηκε με 25 ψήφους κατά και 20 υπέρ. Κατά ψήφισαν οι «βουλευτές» των κομμάτων ΚΚΕ, ΔΚ και ΚΑ και οι αποχωρήσαντες από το ΚΛ.
 
Η ιστορία θα καταγράψει ότι αρνηθήκατε να συζητηθεί η παρέμβαση που έγινε στη βούληση της τ/κ κοινότητας, είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της «κυβέρνησης», ο εισηγητής της πρότασης και πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ. Παρέμβαση έγινε και στο εκλογικό σας συνέδριο, είπε προς τους «βουλευτές» του ΚΕΕ, «όλοι το είδαν και το ξέρουν. Και όσοι βλέπουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός αλλά σιωπούν, συμμετέχουν σε αυτό το έγκλημα. Μέχρι πού θα φτάσει αύριο αυτή η παρέμβαση; Κρίμα. Αυτός ο αγώνας δεν θα τελειώσει εδώ. Και εντός και εκτός βουλής θα συνεχίσουμε μέχρι να πάρουμε πίσω τη βούληση των Τ/κ και μέχρι εμείς να διοικούμε εμάς».
 
Ο Ερχάν Αρικλί, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» δήλωσε στη «βουλή» ότι όλοι ξέρουν τι έγινε στις «προεδρικές», αλλά κάποιοι συμπεριφέρονται λες και είναι η πρώτη φορά, λέγοντας ότι το 2002 οι Ακιντζί και Ταλάτ προσπάθησαν να αφαιρέσουν την ιδιότητα του διαπραγματευτή από τον Ραούφ Ντενκτάς. Στο δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν η ΕΕ έριξε εκατομμύρια ευρώ εδώ ενώ το 2009 ποιος επικοινωνιολόγος ήρθε να βοηθήσει τον Ταλάτ να επανεκλεγεί, διερωτήθηκε ο κ. Αρικλί. «Εάν οι παρεμβάσεις γίνονται υπέρ μου είναι καλά, αν είναι εναντίον μου, κακά. Αυτό να το ξεχάσετε».
 
Την ερχόμενη Δευτέρα, πρόσθεσε, θα κατατεθεί πρόταση για έρευνα των παρεμβάσεων σε όλες τις «εκλογές» μέχρι σήμερα και ο ίδιος θα στηρίξει αυτή την πρόταση (ΣΣ: θα την καταθέσει η «κυβέρνηση»).
 
Ακολουθώντας στο βήμα ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι με τη λογική πως παρεμβάσεις έγιναν και πριν ‘ας συνεχίσουμε’, η «βουλή» πρέπει να διαλυθεί. Υπενθύμισε ότι παρόμοια έρευνα είχε γίνει το 1994 αλλά το ΚΕΕ τότε υποστήριξε ότι δεν είχε γίνει παρέμβαση (υπέρ του Ραούφ Ντενκτάς) ενώ η έρευνα αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Το κόμμα του, είπε, θα πει ναι σε οποιαδήποτε έρευνα για οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, περιλαμβανομένης και εκείνης του 1994.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη