Αλληλοκατηγορούνται μάγειρας και γραμματέας του τουρκικού προξενείου για την κατασκοπεία στη Ρόδο

«Για κορωνοϊό συζητούσαμε στις συναντήσεις μας», υποστηρίζει γλαφυρά στο απολογητικό του υπόμνημα ο 35χρονος υπάλληλος του προξενείου, που αναμένεται να οδηγηθεί πρώτος σήμερα το πρωί στον ανακριτή ως το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση κατασκοπείας με φόντο το Καστελλόριζο.
 
«Είμαι αθώος», ισχυρίζεται ο 56χρονος μάγειρας, παίρνοντας πίσω όσα φέρεται να είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς λίγες μέρες πριν, για στρατολόγησή του από τον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου της Ρόδου. Με αλληλοκατηγορίες και με τον μάγειρα να αλλάζει στάση, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες, οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση κατασκοπείας.
 
Καμία φωτογραφία, ύποπτη επικοινωνία ή άλλο επιβαρυντικό στοιχείο δεν υπάρχουν στο υλικό που φαίνεται να έχει ανασύρει από τα κινητά και τους υπολογιστές του 35χρονου η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ισχυρίζεται ο δικηγόρος του 56χρονου, με τις αρμόδιες αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια.
 
«Υπήρξε μια κοινωνική επαφή με τον 35χρονο. Τη μία και μοναδική φορά που ζητήθηκαν από τον πελάτη μου κάποια στοιχεία για πολεμικά πλοία στο Καστελλόριζο, σταμάτησε κατευθείαν οποιαδήποτε σχέση μαζί του και διέγραψε το κινητό του τηλέφωνο», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο Στέλιος Αλεξανδρής, δικηγόρος του 56χρονου, αμφισβητώντας ότι στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών υπάρχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον πελάτη του.
 
Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή ο μάγειρας είχε ομολογήσει τη δραστηριότητά του και τη «συνεργασία» του με τον 35χρονο γραμματέα του προξενείου, υποστηρίζοντας ότι δεν το έκανε για χρήματα αλλά για την πατρίδα του, την Τουρκία. Φέρεται να είχε ισχυριστεί, μάλιστα, πως του ζήτησε να στρατολογήσει και άλλους ναυτικούς. «Συναντηθήκαμε φιλικά και στο λιμάνι της Ρόδου σε κάποια καφενεία. Είχαν γνωρίσει και τον πεθερό του.
 
Τον Οκτώβριο άρχισε να κάνει κάποιες στοχευμένες και περίεργες ερωτήσεις για τα ελληνικά πλοία, τη φρουρά στο Καστελλόριζο και να του στέλνω φωτογραφίες», φέρεται να είχε καταθέσει ο μάγειρας στους αστυνομικούς. Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» έκανε λόγο για ενδεχόμενο δίκτυο κατασκόπων που στρατολογούσε ο 35χρονος. «Πιστεύω πως αυτό ήθελε να φτιάξει. Όμως, στις κουβέντες που κάναμε όταν πηγαίναμε για καφέ δεν ανοιγόταν σχετικά με την Ελλάδα ή την Τουρκία, ήταν αρκετά μαζεμένος».
 
Μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση, ο 56χρονος απολύθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρία όπου εργαζόταν και μετέβη στη Ροδόπη. Εκεί συνελήφθη από την Αστυνομία και μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, απ’ όπου έγινε η μεταγωγή του στη Ρόδο.
 
Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου, αφού πρώτα του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, και σήμερα το μεσημέρι θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου.
 
Νωρίτερα θα περάσει την πόρτα του δικαστικού μεγάρου ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου, ο οποίος κρατείται σε διαφορετικό κτίριο του νησιού.
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος  

Δειτε Επισης

Σε δίκη 11 άτομα για τον θάνατο 11χρονου σε σχολείο στις Σέρρες μετά από έκρηξη λέβητα
Ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια-Σκότωσε τον θείο του με πολλαπλές μαχαιριές επειδή δεν του έδωσε χρήματα
Περιστατικό ακραίας βίας σε Γυμνάσιο στην Ελλάδα- 13χρονος προσπάθησε να πετάξει συμμαθητή του από το μπαλκόνι
Σε τροχιά διαγραφής Κασσελάκη–Η «κόκκινη γραμμή» με το εξώδικο, η στροφή Γεροβασίλη και η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή
Ραγδαία μείωση αφίξεων στους 18 μήνες, κατά 300% λιγότεροι οι διαμένοντες στο Πουρνάρα-Η ακτινογραφία του μεταναστευτικού
Ξανά στα... θρανία της Βουλής η Μιχαηλίδου, αξιολογείται το πλάνο του ΥΠΑΝ για την Ανώτερη Εκπαίδευση
Το πλέγμα σχέσεων στα κατεχόμενα, οι πιέσεις στον Τατάρ και η στάση στο Κυπριακό
Προβληματισμός στους αρμόδιους μετά τον βανδαλισμό του Γυμνασίου-Αφαιρέθηκε από τη λίστα για το Εστία
Διγλωσσία Υπουργείου και Αστυνομίας για τo είδος των ερευνών για την απόδραση-Κουρεμένη τελικά η διερεύνηση
Πατέρας στη Σκύρο ομολόγησε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες κόρες του